Okurky nakládané s pikantními hořčičnými semínky

K receptu

Nakládané okurky s hořčičnými semínky jsou poměrně vzácné, a tak jsme se rozhodli, že recept na takovou úpravu může mnohým připadat zajímavý. Navíc jsou křupavé a velmi chutné, s lehkými kořenitými tóny. Jaký druh hořčice se používá k nakládání okurek? Samozřejmě ne v konzervě: nejlepší jsou její semena, v extrémních případech prášek. I když v druhém případě se marináda ukáže jako zakalená, což zhorší vzhled obrobku. Takže bereme malé okurky, aromatické koření, včetně hořčičných semínek, a přísně dodržujeme všechny pokyny receptury. Výsledek potěší vás i vaše blízké!

Složitost: průměrný Kalorie: 138,72 kcal/porce porce: 2 Vaření: 50 min Přidat. čas: 4 hodiny Použitý: 4,90 g/0,60 g/27,87KonzervováníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCEmalé okurky 1 kgčesnek 2 hřebíček(y)kořen křenu 40 glisty rybízu 4 ks.malý list křenu 1 kuskukuřice nového koření 4 ks.bobkový list 2 ks.poupata karafiátu 2 ks.hořčičná semínka 2 polévkové lžíce.semena kopru 2 lžičkystolní ocet (9%) 2 polévkové lžíce.pitná voda 1 lcukr 2 polévkové lžíce.sůl 2 polévkové lžíce. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte okurky na nakládání. Umyjte je a poté je vložte do pánve. Naplňte studenou vodou a nechte 4 hodiny. Poté okurky vyjměte a odřízněte konce na obou stranách každého ovoce.

Krok 2

Připravte si sklenice a víčka na rolování okurek. Umyjte je saponátem na nádobí a poté je sterilizujte jakýmkoliv vhodným způsobem. Nechte zaschnout.

Krok 3

Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na velké plátky. Kořen křenu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé plátky. Omyjte listy rybízu a křenu. List křenu roztrhneme napůl.

Krok 4

Mezi sklenice rozdělte česnek, kořen a půl listu křenu, listy rybízu, ale i nové koření, bobkový list, hřebíček, hořčičná a koprová semínka. Vložte okurky pevně do připravených sklenic.

Krok 5

V hrnci přiveďte k varu pitnou vodu. Okamžitě jím přelijte okořeněné okurky ve sklenicích. Zakryjte sterilizovanými víčky a nechte 15 minut.

Krok 6

Vypusťte vodu ze sklenic do pánve pomocí speciálního víka s otvory. Přiveďte k varu. Okurky ve sklenicích znovu naplňte vodou a nechte 15 minut stát.

Krok 7

Vodu slijeme do hrnce, přidáme sůl a cukr. Přiveďte k varu. Zalijte octem a vařte 1 minutu. Vzniklou marinádou přelijte okurky ve sklenicích a ihned je srolujte.

Krok 8

Sklenice s okurkami otočte na suchý složený ručník. Necháme úplně vychladnout. Skladujte na chladném, suchém a tmavém místě. Nakládané okurky budou hotové asi za 3 týdny.

MIMOCHODEM

Nakládané okurky s hořčicí lze použít v čisté formě jako vynikající svačinu nebo přidat do salátu: plody jsou velmi husté, silné a ideální na krájení.

UŽITEČNÉ RADY

Koření a bylinky na nakládání okurek můžete obměňovat podle vlastních chuťových preferencí. Pokud chcete, odstraňte z ingrediencí hřebíček, nebo chcete-li, odstraňte bobkový list! Kořen křenu bychom ale vřele doporučili ponechat: přispívá k lepší konzervaci jakýchkoli přípravků.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika