Site icon Wellness Way Česká republika

Okurky s jablky v lehké soli: Neotřelá kombinace chutí

K receptu

Lehce solené okurky s jablky jsou skvělou svačinkou s osvěžující chutí. Každý ví, jak voňavé jsou lehce nasolené okurky, když se do nálevu kromě bylinek přidají i listy třešní a černého rybízu. Jablka dodávají chuti zvláštní kyselo-sladký akcent. Pro náš recept jsou vhodná pouze zralá jablka, nejlépe sladkokyselé odrůdy. S okurkami se nejen podělí o svou šťávu, ale budou také nasyceny samotným kořením. Jablka budou chutnat ještě lépe, když je necháte v nálevu uležet déle.

Složitost: snadno Kalorie: 29,93 kcal/porce porce: 10 Vaření: 20 min Přidat. čas: 12 hodin Použitý: 1,13 g/0,26 g/6,31VečeřeVečeřeSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíPárty, bufetINGREDIENCE NA 10 PORCÍokurky 800 gjablka 2 ks.zrnka černého pepře 10 ks.petržel 30 gkopr 30 gtřešňové listy 3 ks.listy rybízu 8 ks.česnek 4 hřebíček(y)sůl 1 polévková lžíce.pitná voda 1 l Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si potřebné ingredience. Okurky a jablka omyjte, petržel a kopr, listy třešní a rybízu opláchněte. Oloupejte stroužky česneku.


Lehce solené okurky s jablky ()

Krok 2

Z obou stran okurek odřízněte konce. Jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme stopek. Jádro se semínky není potřeba vykrajovat: semena dodají chuti pikantnost.


Lehce solené okurky s jablky ()

Krok 3

Stroužky česneku nakrájíme na plátky. Umístěte některé listy a bylinky do misky, dvoulitrové nádoby nebo pánve. Na toto „lůžko“ položte okurky smíchané s plátky jablek, česnekem a zbývajícími bylinkami.


Lehce solené okurky s jablky ()

Krok 4

Rozdrťte zrnka černého pepře. V samostatném hrnci dejte vařit litr vody se solí a pepřem. Okurky a jablka zalijeme horkým nálevem, nádobu uzavřeme víkem a necháme 12–24 hodin při pokojové teplotě.


Lehce solené okurky s jablky ()

Krok 5

Tyto lehce slané okurky s jablky je nejlepší konzumovat vychlazené. Proto druhý den po nasolení ihned umístěte nádobu do lednice. Okurky podávejte spolu s jablky nakrájenými na měsíčky.


Lehce solené okurky s jablky ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Místo rybízových listů si můžete vzít pár snítek estragonu a připravit lehce osolené okurky s jablky. Do nakládání můžete přidat i tradiční list křenu.

MIMOCHODEM

Pomocí stejného receptu můžete na zimu vyrobit nakládané okurky s jablky přidáním lžíce cukru a octa do nálevu. Okurky a jablka ve sklenici zalijte horkým nálevem a srolujte jako obvykle.

Exit mobile version