K receptu
Lehce solené okurky v sáčku – pár hodin a vychutnáte si chuť jednoduchého, ale skvělého občerstvení. Navrhujeme nakládat okurky tímto „suchým“ způsobem. Výsledkem je, že jsou křupavé, dokonale nasycené vůní a chutí česneku, pepře a kopru. A po vaření nemusíte mýt nádobí: stačí vyhodit sáček od okurek a zapomenout na něj. Komfortní! Lehce nasolené okurky v sáčku můžeme podávat k teplým jídlům z masa, drůbeže, ryb nebo jednoduše s vařenými bramborami.
Složitost: průměrný Kalorie: 28,73 kcal/porce porce: 6 Vaření: 15 min Přidat. čas: 4 hodiny 30 minut Použitý: 1,42 g/0,18 g/5,50PrázdnýSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuPárty, bufetINGREDIENCE NA 6 PORCÍstředně velké čerstvé okurky – 1 kg, kopr – 4 snítky, česnek – 3 stroužky, černý pepř – 5 ks sůl – 1 polévková lžíce. l. (bez sklíčka) cukr – 1/2 lžičky. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Čerstvé okurky na nakládání připravte do sáčku. Chcete-li to provést, omyjte je tekoucí vodou, poté je vložte do široké mísy nebo pánve a naplňte studenou vodou tak, aby byly plody zcela zakryté. Nechte působit 30 minut.
Krok 2
Vyjměte okurky z nádoby vodou a lehce osušte papírovými utěrkami. Odřízněte konce. Vložte do těsného plastového sáčku a ujistěte se, že v něm nejsou žádné otvory.
Krok 3
Koření na výrobu lehce nasolených okurek si připravte do sáčku. Snítky kopru omyjte a důkladně osušte, rozložte je na papírovou utěrku. Poté nasekejte nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme. Vmícháme nasekaný kopr.
Krok 4
Do sáčku s okurkami přidejte připravený kopr a česnek. Kuličky pepře dejte do hmoždíře a rozdrťte paličkou. Rozetřete se solí a cukrem. Do sáčku od okurek přidejte také kopr a česnek.
Krok 5
Pevně zavažte sáček a dobře protřepávejte po dobu 3 minut. Nechte při pokojové teplotě asi 1 hodinu. Sáček pravidelně protřepávejte, aby byly okurky rovnoměrně osolené.
Krok 6
Sáček s okurkami pak dejte asi na 3 hodiny do lednice. Výsledné lehce osolené okurky vyjměte ze sáčku, položte na talíř a podávejte.
UŽITEČNÉ RADY
Nastrouhaný křen a kořeny zázvoru, stejně jako nasekaná chilli paprička a bobkový list pomohou lehce osoleným okurkám v sáčku dodat zajímavé odstíny chuti. V létě můžete přidat i listy černého rybízu a třešně.
MIMOCHODEM
Vaření lehce osolených okurek v sáčku je rychlé, ale musíte je sníst hned, jinak budou příliš slané. Pokuste se proto správně spočítat počet plodů.