Pálivé papriky: Zimní pochoutka pro odvážné gurmány

K receptu

Feferonky se na zimu nepřipravují moc často, ale marně. Marinování zjemní koření a pepř lze přidat pro dochucení téměř do všech masitých pokrmů, polévek a zeleninových dušených pokrmů.

Složitost: průměrný Kalorie: 198,59 kcal/porce porce: 10 Vaření: 1 hodina Použitý: 0,02 g/10,18 g/66,80PrázdnýINGREDIENCE NA 10 PORCÍ1 kg pálivé zelené a červené papriky 1 sklenice 9% octa 6 polévkových lžic. l. rostlinný olej 2 polévkové lžíce. l. sůl 1 hrnek cukru 6 poupat hřebíčku Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Papriky omyjte a osušte, neodstraňujte stonky.

Krok 2

Připravte lák. Přiveďte 400 ml vody k varu, přidejte sůl, rostlinný olej, cukr a koření. Papriky zalijeme marinádou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Vložte papriky do sterilizovaných sklenic.

Krok 3

Do nálevu přidejte ocet a přiveďte k varu.

Krok 4

Papriky přelijeme vařící marinádou a zatočíme.

UŽITEČNÉ RADY

Na zimu můžete nakládat červenou i zelenou feferonku. Míra pikantnosti obou druhů pepře je přibližně stejná, takže to neovlivní konečný výsledek, ale obzvláště působivě vypadají sklenice, které oba druhy pepře kombinují.

MIMOCHODEM

Kořenitost pepře dodává speciální látka – kapsaicin, který se nachází jak v semenech, tak ve slupce papriky. Se zvláště pálivými druhy pepře manipulujte v rukavicích, abyste si chránili ruce před popáleninami. Pokud dojde ke kontaktu s kapsaicinem, je třeba držet ruce pod tekoucí studenou vodou po dlouhou dobu a poté namazat popáleniny olivovým olejem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika