Rajčatová adjika s nádechem česneku

K receptu

Adjika připravená podle klasického receptu z rajčat a česneku bude skutečným přínosem pro zimní přípravy. Adjika je tradiční kavkazské koření s velmi bohatou, jasnou chutí. Skvěle doplní grilovaná jídla, brambory v jakékoli podobě a podává se dokonce s chlebem. Horká a s výrazným česnekovým aroma může adjika dodat kavkazský přízvuk každé hostině! V tomto receptu krok za krokem vám řekneme, jak připravit klasickou adjiku z rajčat a česneku, a sdílíme cenné tipy.

Složitost: průměrný Kalorie: 1818,50 kcal/porce porce: 1 Vaření: 1 hodina Přidat. čas: 15 min Použitý: 54,54 g/5,54 g/403,10VařeníKonzervováníZakavkazská kuchyněOmáčka, dresinkVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCIRajče (rajče) 2 kgSladká červená paprika 1 kgČesnek 300 gHorká paprika 3 ks.Sůl 2 polévkové lžíce.Krystalový cukr 180 gMletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte a oloupejte sladkou a pálivou papriku, cibuli a česnek. Rajčata zbavte stopek a každé ovoce nakrájejte na 4 kusy. Papriky nakrájíme nahrubo.

Adjika z rajčat a česneku ()

Krok 2

Nakrájejte zeleninu. K tomu použijte mlýnek na maso nebo mixér. Nejprve procházejte rajčata, pak sladkou a pálivou papriku a nakonec česnek. Měli byste získat homogenní hmotu. Pokud používáte mixér, zeleninu rozmixujte na kaši.

Adjika z rajčat a česneku
Adjika z rajčat a česneku ()

Krok 3

Pošlete zeleninu vařit. V hrnci se silným dnem je za občasného míchání přiveďte k varu. Jakmile se směs vaří, přidejte sůl, cukr, snižte teplotu na minimum a vařte alespoň 1 hodinu. Pokračujte v občasném míchání. Během této doby by měla adjika zhoustnout.

Adjika z rajčat a česneku
Adjika z rajčat a česneku ()

Krok 4

Sklenice a víčka sterilizujte v páře nebo v troubě. Hotovou adžiku nalijte do sklenic, uzavřete víčky a otočte dnem vzhůru. Zabalte je do deky a nechte úplně vychladnout.

Adjika z rajčat a česneku
Adjika z rajčat a česneku ()

Krok 5

Vychladlé sklenice umístěte do chladné a tmavé místnosti. Adjika z rajčat s česnekem podle tohoto receptu si může zachovat svou chuť po celou zimu.

Adjika z rajčat a česneku
Adjika z rajčat a česneku ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Do rajčatové adjiky můžete podle chuti přidat koriandr, suneli chmel, papriku a ocet. Díky tomu bude jeho chuť pikantnější. A pokud chcete, aby barva adjika byla jasnější, přidejte během vaření 1-2 lžíce rostlinného oleje.

MIMOCHODEM

Tento klasický recept na rajčatovou adjiku na zimu lze upravit tak, aby vyhovoval vašim chuťovým preferencím změnou poměru ingrediencí. Například snížením množství cukru získáte pikantnější verzi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika