Foto: z otevřených zdrojů
Na jeho přípravu nepotřebujete mnoho složitých surovin.
Rajčatovou omáčku lze snadno zakoupit v supermarketu, ale chutná mnohem lépe, když ji připravíte od začátku z přísad, které si sami vyberete. Julia Ardizzone prozradila, jak přesně se připravuje omáčka „italských babiček“.
„Tak mě moje sicilská babička naučila vařit rajčatovou omáčku – bez vybavení a během chvilky. Nic se nevyrovná chuti domácí rajčatové omáčky, zvlášť když ji polijete velkou porcí těstovin nebo namažete na pizzu,“ poznamenává.
Recept
Ingredience:
- rajčata – 1 kg;
- olivový olej – 2 lžíce;
- cibule – 1 ks;
- sůl – 1 lžička;
- bazalka – podle chuti.
Příprava:
- Začněte tím, že rajčata namočíte do misky s vroucí vodou asi na pět minut. Poté slijeme vodu, rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.
- V pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni a cibuli na něm orestujte, dokud nebude měkká a průsvitná, obvykle asi pět minut. Do pánve s cibulí přidejte nakrájená rajčata, promíchejte a dochuťte špetkou soli.
- Směs necháme 15 až 20 minut za občasného míchání dusit na středním plameni, dokud se rajčata nerozpadnou a omáčka nezhoustne. V případě potřeby použijte ponorný mixér, abyste dosáhli co nejhladší textury.
- Po tomto kroku přidáme nakrájenou bazalku. Omáčku pak můžeme ihned podávat nebo ji uložit pro pozdější použití.
|