Site icon Wellness Way Česká republika

Šťovíkové okurky v pikantním nálevu

K receptu

Křupavé, zelené s příjemnou kyselostí – to vše jsou nakládané okurky se šťovíkem. K přípravě takového twistu budete muset trochu šťourat: okurky namáčejte střídavě v horké a studené vodě, připravte šťovíkové pyré. Ale když v zimě otevřete vzácnou sklenici, pochopíte, že všechno úsilí stálo za výsledek!

Složitost: průměrný Kalorie: 36,38 kcal/porce porce: 1 Vaření: 40 min Přidat. čas: 10 min Použitý: 1,71 g/0,24 g/7,05MixérKonzervováníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCI2 kg okurek 300 g šťovíkuNa marinádu:1 polévková lžíce. l. sůl 1 polévková lžíce. l. cukerná tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Sterilizujte třílitrovou nádobu a víko. Chcete-li marinovat se šťovíkem, vyberte okurky stejné velikosti a odřízněte konce na obou stranách. Připravte si velkou mísu nebo umyvadlo s velmi studenou vodou.


Nakládané okurky se šťovíkem ()

Krok 2

Do širokého hrnce nalijte 3 litry vody a přiveďte k varu. V několika dávkách vložte okurky na 3 minuty do vroucí vody. Vyjměte děrovanou lžící a vložte do misky se studenou vodou.


Nakládané okurky se šťovíkem ()

Krok 3

Šťovík důkladně omyjte a vařte v 1,5 litru vroucí vody, dokud se nezmění barva. Šťovík vyjměte děrovanou lžící a rozmixujte na pyré v mixéru. Vývar uložte.


Nakládané okurky se šťovíkem ()

Krok 4

Šťovíkové pyré přendáme do kastrůlku a smícháme se solí a cukrem, přidáme 1 litr horkého odvaru ze šťovíku. Pyré přivedeme k varu a vaříme 2 minuty.


Nakládané okurky se šťovíkem ()

Krok 5

Vložte okurky do sterilizované třílitrové nádoby, zalijte marinádou šťovíku a nechte 2-3 minuty. Nalijte marinádu do pánve a znovu vařte 2-3 minuty. Opakujte postup ještě 1x.


Nakládané okurky se šťovíkem ()

Krok 6

Po třetím naplnění marinádou sklenici ihned srolujte se sterilizovaným kovovým víčkem, otočte dnem vzhůru, zabalte do deky a nechte, dokud úplně nevychladne.


Nakládané okurky se šťovíkem ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Při výběru okurek pro nakládání se šťovíkem věnujte pozornost jejich stavu. Chcete silné, čerstvé ovoce. Pokud již uschly, neměli byste z nich dělat přířezy.

MIMOCHODEM

Pro nakládané okurky se šťovíkem (stejně jako pro jiné přípravky) vybírejte okurky s černými ostny. Tyto odrůdy se dobře skladují, což znamená, že výrobky z nich jsou méně ohroženy znehodnocením.

Exit mobile version