Výroba lehce osolených okurek v mikrovlnné troubě – nevšední kulinářský experiment

K receptu

Lehce osolené okurky v mikrovlnné troubě jsou snad nejrychlejším způsobem nakládání okurek. Je to velmi výhodné, když očekáváte hosty. Pokud máte pochybnosti, vyzkoušejte náš recept na malém počtu okurek. Vše bude jistě fungovat, pokud budete přísně dodržovat pokyny. Okurky by měly být nakrájeny docela tence, nenechávejte je „napařené“ v mikrovlnce 5 minut najednou, ale každé 2 minuty zkontrolujte a promíchejte. A okurky musíte dochutit česnekem a čerstvými bylinkami v hotové podobě. Když okurky vychladnou, budou naplněny čerstvou chutí česneku a bylinek. Pokud dáte česnek a bylinky do marinády před vložením směsi do mikrovlnné trouby, koření se jednoduše uvaří.

Složitost: snadno Kalorie: 32,75 kcal/porce porce: 4 Vaření: 18 min Přidat. čas: 20 min Použitý: 1,09 g/0,22 g/6,61Mikrovlnná troubaVečeřeVečeřeSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíKdyž přijdou hostéINGREDIENCE NA 4 porceokurky 400 gČesnek 2 hřebíček(y)Petržel/kopr 10 gCukr 2 lžičkySůl 1 lžičkaKurkuma 0,5 lžičkyStolní ocet 1 polévková lžíce.Voda 2 polévkové lžíce. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Umyjte okurky. Není třeba utírat ubrousky. Ořízněte konce okurek z obou stran. Ovoce nakrájejte příčně nebo šikmo na plátky silné 4–5 mm.

Lehce osolené okurky v mikrovlnné troubě
Lehce solené okurky v mikrovlnné troubě ()

Krok 2

Připravte si marinádu. Ve skleněné misce vhodné do mikrovlnné trouby smíchejte ocet s vodou, přidejte sůl, cukr a kurkumu a dobře promíchejte – nejlépe dokud se sůl a cukr úplně nerozpustí.

Lehce osolené okurky v mikrovlnné troubě
Lehce solené okurky v mikrovlnné troubě ()

Krok 3

Plátky okurky ponoříme do marinády a promícháme. Umístěte misku s poklicí do mikrovlnné trouby a okurky ohřívejte na maximální výkon po dobu 2 minut. Vyjměte misku z mikrovlnné trouby, promíchejte okurky a znovu vložte do mikrovlnné trouby na 1,5–2 minuty.

Lehce osolené okurky v mikrovlnné troubě
Lehce solené okurky v mikrovlnné troubě ()

Krok 4

Zatímco máte zapnutou mikrovlnnou troubu, připravte si bylinky a česnek. Česnek oloupeme a nakrájíme. Kopr nebo petržel omyjeme, osušíme a také nadrobno nasekáme.

Lehce osolené okurky v mikrovlnné troubě
Lehce solené okurky v mikrovlnné troubě ()

Krok 5

Vyjměte okurky z mikrovlnné trouby a znovu promíchejte. Zkuste to. Měly by získat „lehce slanou“ chuť a barvu, ale zůstat křupavé. Důležité je okurky nepřevařit. V případě potřeby cyklus opakujte. V mikrovlnné troubě to může trvat celkem 6-7 minut.

Lehce osolené okurky v mikrovlnné troubě
Lehce solené okurky v mikrovlnné troubě ()

Krok 6

Vyjměte okurky, promíchejte, slijte přebytečnou tekutinu. Horké okurky ihned ochutíme česnekem a nasekanými čerstvými bylinkami. Promícháme a necháme vychladnout. Připraveno!

Lehce osolené okurky v mikrovlnné troubě
Lehce solené okurky v mikrovlnné troubě ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Kurkumu používáme na lehce nasolené okurky v mikrovlnce hlavně kvůli barvě. Nepřidává nijak zvlášť výraznou chuť, ale dává plátkům okurky specifický nažloutlý odstín, charakteristický pro nakládané okurky.

MIMOCHODEM

V mikrovlnné troubě můžete vařit nejen rychlé lehce osolené okurky, ale také sterilovat okurky ve sklenicích s lákem. Chcete-li to provést, jednoduše vložte okurky s tradičními listy, bylinkami a kořením do sklenic, zalijte horkým lákem a sterilujte v mikrovlnné troubě po dobu 5 minut před kroucením.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika