Site icon Wellness Way Česká republika

Zimní dobroty: Konzervovaná rajčata s švestkami

K receptu

Už jste si někdy na zimu připravovali rajčata a švestky z konzervy? Pokud ne, tak vřele doporučujeme, protože taková svačina rozhodně stojí za bedlivou pozornost gurmánů. Příznivci zeleninových „twistů“ ocení jak snadnou přípravu těchto rajčat, tak jejich neobvyklou chuť s lehkými ovocnými tóny. Recept, který najdete níže, popisuje celý proces velmi podrobně, takže se zdá prostě nemožné udělat chybu. Konzervovaná rajčata a švestky a těšte se na chvíli, kdy ochutnáte předkrm.

Složitost: průměrný Kalorie: 128,18 kcal/porce porce: 8 Vaření: 50 min Přidat. čas: 35 h Použitý: 2,40 g/0,66 g/29,26KonzervováníVečeřeSnackPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíKdyž přijdou hostéINGREDIENCE NA 8 PORCÍŠvestka 1 kgRajče (rajče) 1 kgLibeček 2 větveBobkový list 1 kusSladký hrášek 4 ks.Karafiát 2 ks.Červená feferonka ochutnatKrystalový cukr 4 polévkové lžíce.Sůl 1 polévková lžíce. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si sklenice a víčka na rajčata. Umyjte je jedlou sodou nebo odmašťovadlem a poté je sterilizujte jakýmkoliv vhodným způsobem. Nechte zaschnout.


Konzervovaná rajčata se švestkami na zimu ()

Krok 2

Švestky a rajčata omyjeme a osušíme papírovými utěrkami. Plody propíchejte párátky, abyste zabránili prasknutí slupky vlivem vysoké teploty vody.


Konzervovaná rajčata se švestkami na zimu ()

Krok 3

Švestky a rajčata vložte do připravených sterilizovaných sklenic (spíše těsně). Přidejte snítky libečku, bobkový list, oba druhy paprik a poupata hřebíčku.


Konzervovaná rajčata se švestkami na zimu ()

Krok 4

V konvici (asi 1,5 litru) přiveďte k varu vodu. Nalijte ji na rajčata ve sklenicích. Zakryjte sterilizovanými víčky a nechte 15 minut při pokojové teplotě.


Konzervovaná rajčata se švestkami na zimu ()

Krok 5

Vypusťte vodu ze sklenic do pánve přes speciální víčka s otvory. Přidejte sůl a cukr, poté přiveďte k varu na vysoké teplotě a míchejte. Vařte 2 minuty.


Konzervovaná rajčata se švestkami na zimu ()

Krok 6

Výsledný lák nalijte do sklenic s rajčaty a srolujte. Otočte se na složený ručník a zabalte do silné přikrývky nebo přikrývky. Necháme úplně vychladnout.


Konzervovaná rajčata se švestkami na zimu ()

UŽITEČNÉ RADY

Pokud vás překvapilo, že se k rajčatům doporučuje přidávat libeček, vězte, že tato rostlina „funguje“ skvěle v jakékoli úpravě. Má pikantní, kořenitou, lehce nahořklou chuť s lehkými citrónovými tóny, která se velmi zajímavě projevuje v nálevech a marinádách.

MIMOCHODEM

Pro tuto úpravu s rajčaty je lepší vzít švestky, které nejsou přezrálé, ale spíše mírně nedozrálé: lépe udrží tvar a dodají předkrmu výraznější kyselost.

Exit mobile version