Zimní džem: Pomerančová jablečná extravaganza

K receptu

Pokud jste milovníci jablek, vezměte na vědomí tento recept na jablečný džem s pomeranči na zimu. Malé množství těchto citrusových plodů promění obvyklou sladkost ve vynikající dezert, kterým můžete překvapit svou rodinu a hosty celou zimu. Pokud máte u dače vlastní jablka a nevíte, co s sklizní, pak je taková neobvyklá pochoutka jen dar z nebes. Jako každý džem se dá připravit dvěma způsoby. První metodou je jednoduše posypat ovoce cukrem, aby se vytvořila šťáva, a poté několikrát povařit na mírném ohni a zastavit. Druhým způsobem je nejprve připravit cukrový sirup, poté do něj vložit ovoce a nechat několik hodin louhovat a poté vařit. Při vaření v sirupu zůstanou kousky ovoce neporušené a budou méně rozvařené. Vyberte si, který způsob vám vyhovuje, my se zaměříme na první, známější možnost.

Složitost: snadno Kalorie: 476,66 kcal/porce porce: 10 Vaření: 40 min Přidat. čas: 5 hodin Použitý: 0,83 g/0,65 g/116,20VařeníSnackČajový dýchánekDezertVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 10 PORCÍJablko 1,5 kgPomerančový 2 ks.Citrón 1 kusKrystalový cukr 1 kg Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si na zimu všechny suroviny na jablečný džem s pomeranči. Důkladně omyjte jablka, pomeranče a citron. Zvažte cukr. Z citronu vymačkejte šťávu a kůru nastrouhejte na jemném struhadle.

Jablečný džem s pomeranči na zimu
Jablečný džem s pomeranči na zimu ()

Krok 2

Jablka a pomeranče nakrájíme na čtvrtky. Slupku neloupejte. Odstraňte semena z pomerančů. Z jablek vykrojíme jádřinec se semínky. Jablka a pomeranče rozčtvrtíme na malé kousky.

Jablečný džem s pomeranči na zimu
Jablečný džem s pomeranči na zimu ()

Krok 3

Nakrájená jablka a pomeranče dejte do velkého hrnce. Přidejte citronovou kůru a cukr. Nemíchejte, nechte 4-6 hodin nebo přes noc, aby plody pustily šťávu a nasytily se cukrem.

Jablečný džem s pomeranči na zimu
Jablečný džem s pomeranči na zimu ()

Krok 4

Umístěte pánev na oheň, přiveďte jablečný džem k prvnímu varu, snižte teplotu a vařte 10 minut. Nezapomeňte sebrat pěnu. Ke konci vaření přidáme citronovou šťávu. Vypněte oheň a nechte džem úplně vychladnout. Proces opakujte ještě dvakrát. To znamená, že přiveďte k varu pouze 3x.

Jablečný džem s pomeranči na zimu
Jablečný džem s pomeranči na zimu ()

Krok 5

Potřetí marmeládu neochlaďte, ale ihned ji vložte do sterilizovaných sklenic, uzavřete, otočte a nechte vychladnout. Skladujte obrobky na chladném místě.

Jablečný džem s pomeranči na zimu
Jablečný džem s pomeranči na zimu ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Aby měl džem příjemnou sladkokyselou chuť, zvolte správnou kombinaci jablek a pomerančů. Pokud jsou jablka sladká, měly by být pomeranče kyselé. Pokud je všechno ovoce sladké, přidejte více čerstvé citronové šťávy nebo práškové kyseliny citronové.

MIMOCHODEM

Pomerančový jablečný džem snadno proměníte v džem, když jej po druhém uvaření a vychladnutí rozmixujete ponorným mixérem do hladka.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika