Zimní kouzlo: Okurky ponořené v rajčatové šťávě

K receptu

Pokud si na zimu připravíte okurky v rajčatové šťávě podle našeho receptu, budete překvapeni, jak zajímavý předkrm může vzniknout ze zeleniny, kterou většinou pouze solíme nebo nakládáme. Současně v procesu nejsou žádné potíže: všechny manipulace jsou nejběžnější. Ale domácí rajčatová šťáva bude vyžadovat čas a určité úsilí. Dá se samozřejmě koupit hotové a použít, ale čerstvě připravené je mnohem chutnější a kvalitnější. Pokud jde o okurky, snažte se vybrat malé a ne příliš tlusté: lépe se vsáknou do náplně a budou neuvěřitelně chutné a křupavé.

Složitost: průměrný Kalorie: 47,97 kcal/porce porce: 2 Vaření: 30 min Přidat. čas: 4 hodiny Použitý: 2,03 g/0,29 g/9,49PrázdnýSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 2 PORCEmalé čerstvé okurky – 3 kg zralých rajčat – 2,5 kg sladká paprika – 300 g česneku – 10 stroužků kořen křenu – 30 červů křenu – 2 ks kopr – 4 „deštníkové“ bobkový list – 4 ks černý pepř – 10 ks pitná voda – 1 l cukru – 3 polévkové lžíce. l.sůl – 4 polévkové lžíce. l stolní ocet (9%) – 4 polévkové lžíce. l. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience. Čerstvé okurky omyjeme a odřízneme konce. Vložte do velké mísy a naplňte studenou vodou. Nechte 4 hodiny při pokojové teplotě.

Krok 2

Rajčata nařízněte ze strany stonku příčně a vložte je na 1 minutu do vroucí vody. Poté vyndejte, nechte trochu vychladnout a sloupněte slupku. Vložte dužinu do mísy mixéru. Mlejte, dokud nezískáte tekuté pyré a protřete ho přes jemné síto, abyste získali šťávu.

Krok 3

Sladkou papriku omyjte a odstraňte semínka. Nakrájejte na velké plátky. Česnek oloupeme a každý stroužek překrojíme napůl. Oloupejte a omyjte kořen křenu. Hrubě nasekejte.

Krok 4

Listy křenu a kopru omyjeme a osušíme. Sklenice a víčka sterilizujte. Okurky sceďte. Mezi sklenice rozložte listy křenu, kopru, česneku, bobkového listu, zrnek pepře a papriky. Okurky pevně zabalte.

Krok 5

Sklenice naplňte až po vrch vroucí vodou a nechte, dokud obsah úplně nevychladne. Vypusťte vodu přes víčka s otvory. Opakujte tento krok znovu.

Krok 6

Do rajčatové šťávy nalijte pitnou vodu a přiveďte k varu. Do sklenic rovnoměrně rozdělte cukr, sůl a ocet. Okurky zalijeme vroucí rajčatovou šťávou. Sklenice ihned uzavřete víčky.

Krok 7

Sklenice s okurkami v rajčatové šťávě překlopte na složený ručník a zabalte je do teplé přikrývky. Nechte zcela vychladnout a poté uložte na suché a tmavé místo.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pokud chcete, aby chuť okurek v rajčatové šťávě byla pikantnější, přidejte před prvním přidáním vody do každé sklenice okurek malý lusk feferonky (odstraňte semínka nebo je nechte, pokud chcete).

MIMOCHODEM

Pro přípravu rajčatové šťávy doporučujeme rajčata oloupat. Samozřejmě to nemusíte dělat a drtit je v mixéru i se slupkou. Takové pyré však bude procházet sítem mnohem hůře a získáte méně šťávy než z loupaných rajčat.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika