K receptu
Pečte kuřecí řízek s rajčaty a sýrem v troubě a toto jídlo se okamžitě zapíše do seznamu oblíbených rodinných jídel. Vynikající omáčka z citronové šťávy, medu a balzamika dodává tomuto horkému pokrmu zvláštní „šmrnc“, proto důrazně doporučujeme tento přídavek neodmítat. Ve všech ostatních ohledech je recept velmi jednoduchý a srozumitelný všem! Kuřecí řízek se peče v troubě ve 2 fázích – nejprve v čisté formě, poté s rajčaty a sýrem suluguni. Celý proces trvá něco málo přes půl hodiny, takže tento pokrm můžete připravit i k večeři ve všední dny.
Složitost: snadno Kalorie: 791,55 kcal/porce porce: 2 Vaření: 45 min Použitý: 58,48 g/49,03 g/27,74PečeníVečeřeHlavní chodVegetariánstvíPárty, bufetINGREDIENCE NA 2 PORCEkuřecí řízek – 2 ks sušený česnek – 1 lžička olivový olej – 4 polévkové lžíce. l.balzamiková omáčka – 4 polévkové lžíce. l. citronová šťáva – 1 polévková lžíce. l.med – 1 polévková lžíce. l.bazalka – 2 snítky rajčat – 2 ks pizza mozzarella – 100 g sůl, čerstvě mletý černý pepř – dle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Připravte si všechny ingredience. Troubu předehřejte na 200°C. Plech vyložte pečicím papírem. Kuřecí řízek omyjte a osušte papírovými utěrkami.
Krok 2
Kuřecí řízek podle chuti osolíme a opepříme. Potřeme polovinou olivového oleje a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme česnekem a dáme na 30 minut do trouby.
Krok 3
V malém kastrůlku smíchejte balzamikovou redukci, citronovou šťávu a med. Přiveďte k varu na středním plameni. Vzniklou omáčku necháme vychladnout. Lístky bazalky nakrájíme nadrobno. Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky.
Krok 4
Vyjměte pánev s kuřetem z trouby. Na každý položíme 2-3 plátky mozzarelly a rajčat. Pokapejte zbylým olejem a vraťte pánev do trouby. Pečte dalších 10 minut. Sýr by se měl rozpustit a rajče by mělo být lehce připálené. Před podáváním přelijeme kuřecí řízek omáčkou a posypeme bazalkou.
UŽITEČNÉ RADY
Je možné nahradit mozzarellu na pečení kuřecího řízku jiným sýrem? Samozřejmě ano! Může to být vaše oblíbené polotuhé nebo nepříliš slané suluguni (před vařením zkontrolujte!).
MIMOCHODEM
Čím šťavnatější a sladší rajčata, tím chutnější bude kuřecí řízek pečený s nimi! Pokud je to možné, používejte samozřejmě sezónní. Pokud ne, zkuste vybrat ty nejlepší.