K receptu
Celer je chuťově světlý a aktivní, je ideální na výrobu omáček. Okurky v omáčkách fungují jako „houba“ a základ, který absorbuje všechny chutě a vůně ostatních surovin. Do receptu na tuto pochoutku z okurky a celeru můžete bez obav přidat jakékoli další oblíbené ingredience, například česnek nebo pikantní aromatické bylinky (kopr, bazalku a dokonce i koriandr).
Složitost: průměrný Kalorie: 112,25 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina Použitý: 2,85 g/0,41 g/25,00PrázdnýINGREDIENCE NA 4 porce500 g okurek 3 ks sladké papriky 2 střední cibule 1 lusk chilli papričky 4-5 řapíků celeru s bylinkami 1 polévková lžíce. l. hořčičná semínka 50 ml jablečný ocet 6% 50 g cukru 1 polévková lžíce. l. sůl100 ml vody Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Připravte si zeleninu. Okurky, feferonky, feferonky, celer omyjeme a osušíme papírovými utěrkami. Oloupejte cibuli. Vše nakrájejte na jemné proužky nebo malé kostičky. Přidejte sůl, promíchejte a nechte 20 minut.
Krok 2
Na pánev se silným dnem nalijeme vodu, ocet, přidáme hořčičná semínka a cukr. Přiveďte k varu a cukr se zcela rozpustí. Vařte marinádu na mírném ohni doslova 1 minutu.
Krok 3
Zeleninovou směs přidejte do marinády v pánvi a za občasného míchání ochucení vařte ne déle než 10 minut. Hotovou omáčku nalijte do sterilních sklenic, uzavřete víčky, zabalte do ručníku a nechte vychladnout při pokojové teplotě alespoň 12 hodin.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Jablečný ocet v tomto receptu lze snadno nahradit jakýmkoli jiným, pokud je přírodní. Ideální je bílý a červený vinný nebo hroznový ocet, jablečný ocet, stejně jako jakékoli jiné ovoce nebo bobule.
MIMOCHODEM
Pokud připravujete tuto okurkovou pochoutku s celerem, určitě před vařením celer ochutnejte. Pokud mají řapíky tvrdá vlákna, bude je určitě potřeba odříznout.