Domácí rohlíky s okurkou a smetanovým sýrem: Rozmazlování chutí přímo z kuchyně

K receptu

Pokud milujete sushi, pak pro vás bude tento recept skutečným objevem! Závitky s okurkou a tvarohem jsou zdařilým experimentem na téma japonské kuchyně, který oceníte díky velmi zajímavé chuti pokrmu a lehkosti jeho přípravy. Na závitky budete nejprve potřebovat sušené pláty červených mořských řas, kterým Japonci říkají nori. Náplň bude obsahovat tvaroh, čerstvá okurka, sushi rýže, rybí konzerva, ocet, sriracha omáčka místo tradiční sójové omáčky a nejneobvyklejší surovina – mladý špenát. Tato listová bylina má nádech kyselosti, který vyvažuje sladkost cukru v náplni.

Složitost: průměrný Kalorie: 345,63 kcal/porce porce: 6 Vaření: 1 hodina Použitý: 15,89 g/16,35 g/30,85SnackINGREDIENCE NA 6 PORCÍ10 plátů nori 200 g sushi rýže 250 g tvarohu 1 polévková lžíce. l. citronová šťáva nebo rýžový ocet špetka cukru 3 polévkové lžíce. l. sezamPro vyplnění 1:1 okurka 50 g mladého špenátuPro vyplnění 2:120 g konzervovaného tuňáka nebo růžového lososa 2 lžičky. sriracha omáčka tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Pro přípravu závitků s okurkou a smetanovým sýrem nasypte rýži do hrnce, zalijte 350 ml horké vody a na prudkém ohni přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a přikryté vařte 15 minut. Sundejte z ohně, přidejte citronovou šťávu nebo rýžový ocet a špetku cukru a jemně promíchejte vidličkou. Rýži ochlaďte na pokojovou teplotu.

Krok 2

Okurku nakrájíme na dlouhé silné proužky. Rybu vyjmeme ze sklenice a vidličkou ji nahrubo rozdrobíme. Odstraňte tuhé stonky špenátu.

Krok 3

Na každý plát nori položte rýži a rovnoměrně ji rozprostřete po celé ploše, na jednom okraji nechte asi 1 cm volný. Na rýži položte krémový sýr podél opačného okraje.

Krok 4

Na polovinu přípravků na tvaroh položíme špenát a okurky.

Krok 5

Na zbylé kousky rozložíme rybu a přelijeme omáčkou sriracha.

Krok 6

Svineme do pevných válečků a překrojíme napůl. Řezy posypeme sezamovými semínky.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Sriracha nebo sriracha je octová omáčka, která obsahuje chilli papričky a česnek. Pokud je na vás příliš pikantní, nahraďte jej sójovým nebo rybím.

UŽITEČNÉ RADY

Nebojte se experimentovat s ingrediencemi a přidejte do svých rohlíků své oblíbené produkty. Možná byste chtěli nahradit špenát avokádem nebo mořskými řasami? Vyzkoušejte to – možnosti rozšíření vašich kulinářských obzorů jsou nekonečné.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 6,56 g (8,20 % denní hodnoty) • tuky 11,10 g (12,33 %) • sacharidy 17,03 g (10,14 %) • kcal 192,72 (10,71 %) • sodík 213,50 mg (14,72 %) 30 g (1 cukr celkem 2,60 %) • EFA 4,76 g (23,80 %) • vláknina 1,83 g (6,10 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika