K receptu
Zde je správná alternativa k klobásovým sendvičům! Od dětství zvykejte své dítě na opravdová jídla, a ne na náhradní, a zároveň je přestanete jíst sami. Hovězí pečeně z jedné panenky vystačí na 20-25 chlebíčků.
Složitost: snadno porce: 2 Vaření: 10 min Přidat. čas: 8 hodinTroubaPečeníSnídaněVečeřeOdpolední svačinaHlavní chodVegetariánstvíDětské menuPiknikINGREDIENCE NA 2 PORCE2 kusy bagety nebo ciabatty, 8–10 cm dlouhé, krémové syrové okurkyNa rostbíf:1 hovězí svíčková o váze 1,2 kg 3–4 stroužky česneku 2–3 snítky tymiánu olivový olej, sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Den předem si připravte rostbíf. Panenku očistíme, zbavíme všech filmů a potřeme solí a pepřem. Na velké pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte prolisované stroužky česneku a snítky tymiánu.
Krok 2
Maso důkladně opečte ze všech stran dozlatova a poté zabalte do alobalu. Roštěnku položte na plech a vložte doprostřed trouby předehřáté na 250 °C.
Krok 3
Okamžitě snižte teplotu na 350 °F a pečte, dokud nedosáhnete požadované propečenosti, 10 až 18 minut. Zcela vychladíme ve fólii a maso položíme na talíř.
Krok 4
Vychladlý roastbeef rozbalte a položte na palubu. Maso nakrájejte na tenké kousky – na každý budete potřebovat 3-4 kusy (zbylý roastbeef zabalte do fólie a uložte do lednice nejdéle na 5 dní). Okurku také nakrájejte na tenké plátky, přidejte sůl a pepř.
Krok 5
Kousky chleba nakrájejte vodorovně, ale ne úplně, abyste je mohli otevřít jako knihu. Vnitřek potřeme tvarohovým krémem.
Krok 6
Na chléb položíme okurky a plátky hovězí pečeně, lehce přitlačíme a podáváme.