Site icon Wellness Way Česká republika

Exotická chladivá polévka s avokádem, okurkou a krillem

K receptu

Tuto originální polévku lze připravit, pokud vás okroshka omrzela, ale v horku stejně chcete nejprve studenou. V neobvyklé sadě ingrediencí vyniká krill. Mnozí často obcházejí pult s tímto drobným tvorem, aniž by věděli, o jaké výhody a potěšení se připravují. Tyto mořské plody obsahují impozantní množství Omega-3 a Omega-6, železa, hořčíku, draslíku, vápníku, fosforu, sodíku, fluoru, jódu a dalších cenných vitamínů a minerálů, stejně jako kompletní bílkoviny, které jsou téměř stoprocentně stravitelné. Mimochodem, krill vůbec nejsou krevety, ale drobní korýši, kteří žijí ve vodách Antarktidy. Pro ty, kteří chtějí snížit obsah kalorií v pokrmu, doporučujeme nahradit zeleninový vývar a smetanu kokosovým mlékem a nepřidávat zakysanou smetanu.

Složitost: snadno Kalorie: 548,46 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina 15 minut Použitý: 9,24 g/50,85 g/13,44PolévkaVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce400 ml zeleninového vývaru 100 ml husté smetany 1 konzerva krilového masa 3 velká avokáda 2 okurky polovina zeleného chilli polovina červeného chilli 4 snítky koriandru 50 ml citronové šťávy 2 polévkové lžíce. l. rostlinný olej 2 polévkové lžíce. l. olivový olej zakysaná smetana k podávání čerstvě mletý černý pepř sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Avokádo podélně rozpůlíme, odstraníme pecku a oloupeme slupku. Nasekejte dužinu a vložte ji do sklenice mixéru. Přidejte polovinu citronové šťávy a smetanu a mixujte do hladka. Zalijeme zeleninovým vývarem a 120 ml studené převařené vody, osolíme, opepříme a promícháme. Dejte na 1 hodinu do lednice.

Krok 2

Na nepřilnavé pánvi rozehřejte rostlinný olej a nakrájené chilli papričky spolu se semínky smažte 3 minuty. Přeneste na papírové ubrousky a ochlaďte.

Krok 3

Okurky nakrájíme na tenké proužky, spojíme s krillovým masem, zbylou citronovou šťávou, pepřem a necháme 10 minut působit.

Krok 4

Polévku nalijeme do misek, do každé přidáme zakysanou smetanu, okurky s krilem a chilli, zakápneme olivovým olejem a posypeme nadrobno nasekaným koriandrem.

UŽITEČNÉ RADY

Na studenou avokádovou polévku můžete místo vývaru a smetany použít kokosové mléko. V tomto případě není třeba přidávat zakysanou smetanu.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 2,20 g (2,75 % denní hodnoty) • tuky 11,15 g (12,39 %) • sacharidy 4,55 g (2,71 %) • kcal 121,23 (6,74 %) • sodík 257,95 mg (17,79 %) • cukry celkem 1,20 g 2,40 %) • EFA 2,86 g (14,30 %) • vláknina 2,39 g (7,97 %)

Exit mobile version