Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický mix: Salát s daikonem, okurkami a konzervovaným tuňákem

K receptu

Letní čerstvý salát daikon, známý také jako japonská ředkev, s čerstvými okurkami a konzervovaným tuňákem v asijském stylu. Zálivka z majonézy, octa a sójové omáčky udělá tento salát obzvláště šťavnatým a výživným. Ideální pro vydatný oběd nebo večeři: tučný tuňák, daikon bohatý na vitamíny a křupavá okurka v husté omáčce. A na svátečním stole bude takový salát velmi užitečný – bez dlouhé přípravy, tepelného zpracování produktů a složitého vícestupňového procesu vaření. Vytvoření lahodného pokrmu nezabere více než 15 minut, což je zvláště cenné ve velké rodině nebo při pořádání velké hostiny.

Složitost: snadno Kalorie: 175,91 kcal/porce porce: 4 Vaření: 15 min Použitý: 15,32 g/9,84 g/5,12VečeřeVečeřeSalátVegetariánstvíNarozeninyINGREDIENCE NA 4 porce200 g daikon 1 konzerva (180 g) tuňák v osolené vodě 2–3 střední okurky 2 polévkové lžíce. l. majonéza 1 polévková lžíce. l. ocet 1 polévková lžíce. l. sójová omáčka 1 polévková lžíce. l. Tabulka vah a mír sezamových semínek RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Pro salát s daikonem, okurkami a konzervovaným tuňákem nakrájejte daikon a okurky na tenké dlouhé proužky a vložte do salátové mísy. Slijte tekutinu z tuňákové konzervy a rybu rozmačkejte vidličkou.

Krok 2

Majonézu smícháme s octem a sójovou omáčkou.

Krok 3

Zeleninu přelijte zálivkou a promíchejte, aby se obalila. Na salát položíme tuňáka a posypeme sezamovými semínky.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pokud milujete ředkvičky a neobvyklá jídla, určitě si udělejte pečený nebo smažený daikon. Tato zelenina se stane vaší oblíbenou přílohou.

UŽITEČNÉ RADY

Daikon je zelenina, která je zdravá ve všech ohledech a v jakékoli podobě. Japonci a Číňané jedí nejen samotnou kořenovou zeleninu, ale i její listy a klíčky (jsou i jedlé). Exotické ředkvičky můžete jíst minimálně každý den – tepelně upravené nebo syrové.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 4,97 g (6,21 % DV)

• tuky 4,39 g (7,88 %)

• sacharidy 3,02 g (1,80 %)

• kcal 69,35 (3,85 %)

• sodík 172,35 mg (11,89 %)

• celkový cukr 0,90 g (1,80 %)

• EFA 0,70 g (3,50 %)

• vláknina 0,42 g (1,40 %)

Exit mobile version