Jak správně vybrat, skladovat a připravit Žampiony: Tipy od řetězce Magnit

Žampiony v řetězci Magnit: správný výběr, skladování a příprava

Tradičně je houbařskou sezónou období od časného jara do pozdního podzimu, ale v síti Magnit trvá celý rok! Vlastní houbový komplex řetězce je letos na jaře připraven potěšit zákazníky ještě širší nabídkou žampionů, které se vyznačují vynikající chutí a vůní.

O čem si povíme v článku:

  • Co si vybrat?
  • Jak skladovat?
  • Jak vařit?

Co si vybrat?

V houbařském centru, které Magnit otevřel na Krasnodarském území, se pečlivě pěstují žampiony, hlíva ústřičná, medové houby, lišky a exotické odrůdy pomocí nejnovějších technologií, přičemž zvláštní pozornost je věnována kvalitě a čerstvosti.

Jak se orientovat v takové rozmanitosti? Zveme vás k seznámení s naším sortimentem žampionů:

  • žampiony na špíze, 500 g.

Skvělé pro grilování nebo grilování;

  • smíšené žampiony, 400 g.

Dokonalý kompromis pro vyzkoušení různých druhů hub;

  • Vybrané žampiony, první řez, 300 g.

Čisté čerstvé houby, ručně sbírané. Vhodné na smažení, dušení, pečení, přidávání do hrnců s masem a zeleninou;

Žampiony Portobello mají výraznou chuť a bohaté aroma.
Žampiony Portobello mají výraznou chuť a bohaté aroma.

  • Portobello žampiony, 350 g.

Velký uzávěr je vhodný na nádivku: lze jej naplnit sýrem, zeleninou, rýží, bylinkami a poté zapéct v troubě nebo na grilu.

Jak skladovat?

Skladování doma se liší od skladování v obchodě. Po zakoupení je nejlepší houby vyjmout z obalu a zabalit je do papíru, zbavíte je tak přebytečné vlhkosti, která se často objevuje v důsledku domácího skladování. Pokud jste koupili houby ve vakuovém balení, propíchněte plast na několika místech a vložte do něj malý kousek ubrousku.

Skladování v chladu. Nechat houby v zásuvkách není nejlepší varianta: tamní prostředí je pro ně příliš vlhké. Zabalte houby do papírových ručníků a vložte do otevřeného plastového sáčku.

Jak vařit?

Když uslyšíte slovo „houby“, kulinářské fantazii se meze nekladou: přílohy, saláty, náplně, polévky… Hlavní je houby správně připravit, aby odhalily svou chuť a pokrm nezkazily. Častou chybou je dlouhé namáčení hub před vařením. Nemají rádi vodu, protože se chovají jako houby: absorbují přebytek a zavlažují se.

Nejčastěji jsou žampiony docela čisté a nevyžadují další zpracování.
Nejčastěji jsou žampiony docela čisté a nevyžadují další zpracování.

Je to mnohem jednodušší: setřete nečistoty vlhkým papírovým ručníkem. To platí zejména pro žampiony a hlívu ústřičnou, které jsou beztak čisté. A pokud jste se ještě nerozhodli, co vařit s houbami, podívejte se na náš výběr receptů:

  • Žampiony plněné sýrem a olivami
  • Zelený salát s žampiony, sýrem a pomerančovým dresinkem
  • Žampionová polévka se smetanou

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #žampiony #Můj magnetSOUVISEJÍCÍ MATERIÁLYKOMENTÁŘEPřidat komentář Ještě více receptů a lahodných nápadů na našich sociálních sítích

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika