Site icon Wellness Way Česká republika

Kulinářský požitek: Pánvový Lavash s klobásou, sýrem, rajčaty a vejci

K receptu

Lavash se sýrem, klobásou, rajčaty a vejci, smažený na pánvi do zlatova – rychlé a uspokojivé jídlo, které je skvělé k snídani nebo obědu. Nebude těžké ji připravit. Suroviny najdete téměř v každé lednici. Pokud jste si koupili obdélníkový pita chléb, vystřihněte z něj kuchyňskými nůžkami kruh, který odpovídá průměru pánve. A pokud jste si koupili kulatý pita chléb, nebudete to muset dělat ani vy! Vezměte si šťavnatá zralá rajčata a lahodnou klobásu a za 15 minut budete mít skvělou snídani hotovou! Mimochodem, můžete si udělat dvojitou porci jídla a zajistit si skvělou svačinu v práci!

Složitost: snadno Kalorie: 374,31 kcal/porce porce: 4 Vaření: 15 min Přidat. čas: 5 min Použitý: 17,86 g/25,26 g/26,20PraženíSnídaněVečeřeOdpolední svačinaVečeřeHlavní chodVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 4 porcelavash – 1 velký obdélníkový list nebo 2 kulatá vařená klobása – 100 g sýr – 100 g rajčata – 1 ks vejce – 2 ks petržel – 2 snítky rostlinný olej – 3 polévkové lžíce. l.sezam – 1 lžička.sůl, mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na pracovní plochu rozprostřete plát pita chleba. Položte na něj pánev a vyřízněte dvě kolečka, která mají stejnou velikost jako spodní průměr pánve. K tomuto účelu je velmi vhodné použít kulatý řezák na pizzu nebo kuchařské nůžky.

Krok 2

Rajče nakrájejte na kostičky o straně 1 cm Nejlepší je použít dužnatá rajčata s malým množstvím šťávy a semínek, aby náplň hotového pokrmu nebyla příliš mokrá. Dobře fungují malá švestková rajčata, budete jich potřebovat 3-4.

Krok 3

Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Do náplně se dobře hodí druhy sýrů jako Tilsiter, ruský, čedar, Gouda, Maasdam nebo parmezán. Strouhaný sýr můžete nahradit nadrobenou nebo nadrobno nakrájenou fetou nebo sýrem.

Krok 4

Uvařenou klobásu nakrájíme na malé kostičky nebo tenké nudličky. Do náplně můžete dát vysoce kvalitní klobásy – bude třeba je nakrájet na tenká kolečka. Dobrá je i vařená uzená klobása, např. cervelat.

Krok 5

Petržel omyjte a osušte papírovými utěrkami. Oddělte od stonků a listy jemně nasekejte. Petržel lze nahradit jinými kořeněnými bylinkami, například můžete nasekat kopr nebo koriandr.

Krok 6

Vejce rozbijte do malé misky. Osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a prošleháme metličkou nebo vidličkou. Do vaječné směsi přidejte polovinu nasekaných bylinek a promíchejte.

Krok 7

Ve velké pánvi rozehřejte polovinu rostlinného oleje na středně vysokou teplotu. Na dno položte jedno kolečko pita chleba a posypte polovinou strouhaného sýra.

Krok 8

Dvě třetiny vaječné směsi nalijte na tvarohovou vrstvu a rovnoměrně rozetřete stěrkou. Uspořádejte klobásu a kostky rajčat. Posypte je zbylým sýrem. Náplň zakryjte druhým kruhem pita chleba a přitlačte stěrkou.

Krok 9

Nalijte zbývající vaječnou směs na horní plát pita chleba. Posypeme sezamovými semínky. Zakryjte pánev poklicí, snižte teplotu na minimum a vařte 5 minut. Během této doby spodní vrstva pita chleba zhnědne, vejce ztuhne a sýr se rozpustí.

Krok 10

Odstraňte víko a opatrně otočte pita chléb na druhou stranu. Nalijte zbývající rostlinný olej podél okraje pánve. Pokračujte ve smažení druhé strany pita chleba dalších 4-5 minut.

Krok 11

Pro snadné vyjmutí pita chleba položte na pánev dřevěné prkénko a opatrně na něj pita chléb otočte. Pita chléb můžete podávat přímo na desce.

Krok 12

Horký pita chléb nakrájejte na 4–8 segmentů, položte na talíře a posypte zbylými bylinkami. Samostatně můžete podávat nakrájenou čerstvou zeleninu a omáčku dle vlastního výběru, jako je kečup, hořčice nebo majonéza.

UŽITEČNÉ RADY

Možná budete chtít v receptu provést nějaké změny nebo doplňky. Zkuste místo rajčat připravit pokrm s plátky nakládaných okurek, do náplně přidejte zelenou cibulku nebo mladý špenát, místo klobásy nakrájejte vařené nebo pečené kuře a hotové jídlo můžete ozdobit nejen sezamovými semínky, ale i lnem semena.

MIMOCHODEM

Abyste mohli opéct pita chléb na druhé straně, můžete pánev přikrýt talířem nebo velkou poklicí a opatrně na ni chléb pita obrátit, poté jej jednoduše nechat sklouznout do pánve osmaženou stranou nahoru a pokračovat ve vaření. podle receptury.

Exit mobile version