Site icon Wellness Way Česká republika

Okurkový požitek s pikantním nádechem

K receptu

Pokud máte rádi pálivé omáčky, pak je tato pochoutka perfektním doplňkem vašich pokrmů. Pikantnost této úpravy na zimu si můžete upravit podle své chuti. Tento recept má mírnou pikantnost, chcete-li omáčku udělat více ohnivou, použijte buď odrůdy čerstvého pepře s vysokým obsahem kapsaicinu, nebo při vaření přidejte mletou červenou feferonku.

Složitost: průměrný Kalorie: 83,55 kcal/porce porce: 10 Vaření: 3 hodiny Použitý: 2,33 g/0,33 g/18,39PrázdnýINGREDIENCE NA 10 PORCÍ1 kg okurek 300 g cibule 250 g sladké papriky 2 chilli papričky 1 polévková lžíce. l. bílá hořčičná semínka 120 ml jablečný ocet 6% 100 g cukru 20 g soli Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si veškerou zeleninu. Okurky, sladkou a feferonku omyjeme a osušíme papírovými utěrkami. Papriky zbavte stopky a semínek. Oloupejte cibuli. Rozdrťte na kostky nebo proužky.

Krok 2

Do kastrůlku se silným dnem nalijte jablečný ocet, přidejte hořčičná semínka, sůl a cukr. Na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu, dokud se sůl a cukr zcela nerozpustí.

Krok 3

Veškerou nakrájenou zeleninu přidejte do hrnce s octem. Za občasného míchání vaříme asi 15 minut. Dávejte pozor, aby ze zeleniny nevznikla kaše.

Krok 4

Ochutnejte hotovou omáčku, možná budete muset přidat sůl nebo cukr nebo přidat koření. Pokud jste se vším spokojeni, pak hotový likér nalijte do sterilních sklenic, uzavřete vyvařenými víčky a zabalte do utěrky. Nechte sklenice při pokojové teplotě, dokud úplně nevychladnou.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Chcete-li připravit okurkové ochucení, snažte se všechny ingredience nakrájet stejně. Krájení může být buď tenké proužky nebo malé kostky. Pro brčka použijte řezačku na zeleninu, běžné struhadlo nebude fungovat.

MIMOCHODEM

Aby byla omáčka chutná a krásná, použijte v produktech kontrastní barvy – chilli papričky mohou být červené a sladké papriky například oranžové nebo žluté.

Exit mobile version