Salát z výjimečné kombinace šťovíku a okurek

K receptu

Nabízíme vám jednoduchý recept na lehký jarní salát ze šťovíku a okurek. Dá se to nazvat základní. A vy zase můžete měnit ingredience a dresinky, pokaždé, když dostanete nové jídlo. První věc, kterou lze změnit, je složení greenů. Přidejte svou oblíbenou petržel, koriandr nebo bazalku. I to je možné. Experimentujte s dresingy a pokrm bude zářit novými barvami. Doporučujeme vařit s dresinkem ze zakysané smetany. Můžete ho ale také jednoduše pokapat olivovým olejem a kapkou citronové šťávy. Stejná citronová šťáva spolu se sójovou omáčkou a zakysanou smetanou dodá salátu orientální odstíny. Při experimentování s pokrmem nezapomeňte, že hlavní složkou je zde šťovík. Dodá nejen zvláštní chuť s kyselostí, ale také se postará o vaše zdraví díky cenným vitamínům a mikroelementům v jeho složení.

Složitost: snadno Kalorie: 90,08 kcal/porce porce: 6 Vaření: 20 min Použitý: 5,00 g/5,73 g/4,33SalátVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 6 PORCÍšťovík – 120 krátkých hub – 3 ks vejce – 3 ks zelené cibule – 3 kopr – 4 snítky zakysaná smetana – 60 g hořčice – 5 g soli – 5 g mletého černého pepře – 3 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na přípravu šťovíku a salátové okurky. Vejce dejte do hrnce, přidejte vodu a přiveďte k varu. Vařte asi 7-10 minut. Aby skořápka nepopraskala, můžete do vody přidat trochu soli. Ochlaďte a oloupejte.

Krok 2

Zelenou cibuli a kopr důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a poté osušte papírovou utěrkou. Odřízněte všechny tvrdé stonky a nakrájejte zeleninu jednotlivě.

Krok 3

Čerstvé okurky samostatně opláchněte, osušte a odřízněte ocasy. Ovoce nakrájejte náhodně. Nejlépe vypadají v salátu ve formě brček.

Krok 4

Šťovík také opláchněte a poté důkladně osušte papírovou utěrkou. Odřízněte hrubé řapíky a listy natrhejte na malé kousky.

Krok 5

Na plochém talíři smíchejte šťovík, zelenou cibulku, kopr, okurky a promíchejte. Podle chuti můžete přidat trochu soli. Vejce nakrájejte na čtvrtiny a náhodně položte na zelí.

Krok 6

Na dresink smícháme zakysanou smetanu, hořčici, dochutíme solí a mletým černým pepřem, promícháme. Salát pokapeme zálivkou a podáváme dobře vychlazené.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Co ještě přidat do salátu z šťovíku a okurky? Ředkvičky, samozřejmě. Obsahem vitamínu C může klidně konkurovat citrusům. Cenné jsou také draselné soli, které jsou potřebné pro metabolické procesy a činnost srdce.

MIMOCHODEM

Místo běžných vajec zkuste udělat salát ze šťovíku a okurek s křepelkou. Budete jich potřebovat dvakrát tolik. Ale jídlo bude vypadat elegantněji a slavnostněji.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika