Foto: z otevřených zdrojů
Tvarohový kastrol podle tohoto receptu je jemný a vzdušný
Tvarohový kastrol s jablky se vyplatí připravit v troubě podle tohoto receptu, abyste vyzkoušeli kombinaci tvarohu a šťavnatých jablek. Díky přidání krupice je vzdušný a jemný. Chutnají i těm, kteří obvykle tvarohové kastrolky nejedí. Recept byl sdílen na Eatsy.
Tvarohový kastrol s jablky
Ingredience:
- tři vejce;
- cukr – 4 polévkové lžíce. l.;
- tvaroh – 750 g;
- krupice – 4–5 lžic;
- strouhaná kůra z 1 citronu;
- vanilkový cukr – 1/2 lžičky;
- dvě jablka;
- máslo – 10 g;
- strouhanka – 2 polévkové lžíce. l.
Příprava:
- Nejprve rozdělte jedno vejce na žloutek a bílek. Žloutek dejte stranou. Zbylá vejce a bílky ušleháme mixérem s cukrem do nadýchané hmoty.
- Tvaroh na kastrol utřeme přes sítko do mísy, přidáme krupici, nastrouhanou citronovou kůru a vanilkový cukr. Důkladně promíchejte. Do tvarohové hmoty přidáme vejce rozšlehaná s cukrem. Znovu promíchejte.
- Jablka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Dá se loupat.
- Polovinu předem připravené tvarohové hmoty dáme do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Vyrovnejte špachtlí.
- Navrch rozdělte jablka nakrájená na plátky, poté druhou polovinu tvarohové hmoty. Zbylý žloutek lehce zašlehejte a potřete jím povrch budoucího kastrolu s jablky. Tvarohový kastrol pečeme 40 minut na 180°C.
- Aby se kastrol shora nepřipálil, přikryjte nádobu před vložením do trouby alobalem. 5-7 minut před vařením opatrně vyjměte, aby kastrol zhnědl.
- Můžete přidat rozinky, sušené meruňky, plátky hrušek, skořici, vanilku.
|