Site icon Wellness Way Česká republika

Sezónní dezert v troubě: recept na tvarohový kastrol s jablky


Foto: z otevřených zdrojů

Tvarohový kastrol podle tohoto receptu je jemný a vzdušný

Tvarohový kastrol s jablky se vyplatí připravit v troubě podle tohoto receptu, abyste vyzkoušeli kombinaci tvarohu a šťavnatých jablek. Díky přidání krupice je vzdušný a jemný. Chutnají i těm, kteří obvykle tvarohové kastrolky nejedí. Recept byl sdílen na Eatsy.

Tvarohový kastrol s jablky

Ingredience:

  • tři vejce;
  • cukr – 4 polévkové lžíce. l.;
  • tvaroh – 750 g;
  • krupice – 4–5 lžic;
  • strouhaná kůra z 1 citronu;
  • vanilkový cukr – 1/2 lžičky;
  • dvě jablka;
  • máslo – 10 g;
  • strouhanka – 2 polévkové lžíce. l.

Příprava:

  1. Nejprve rozdělte jedno vejce na žloutek a bílek. Žloutek dejte stranou. Zbylá vejce a bílky ušleháme mixérem s cukrem do nadýchané hmoty.
  2. Tvaroh na kastrol utřeme přes sítko do mísy, přidáme krupici, nastrouhanou citronovou kůru a vanilkový cukr. Důkladně promíchejte. Do tvarohové hmoty přidáme vejce rozšlehaná s cukrem. Znovu promíchejte.
  3. Jablka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Dá se loupat.
  4. Polovinu předem připravené tvarohové hmoty dáme do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Vyrovnejte špachtlí.
  5. Navrch rozdělte jablka nakrájená na plátky, poté druhou polovinu tvarohové hmoty. Zbylý žloutek lehce zašlehejte a potřete jím povrch budoucího kastrolu s jablky. Tvarohový kastrol pečeme 40 minut na 180°C.
  6. Aby se kastrol shora nepřipálil, přikryjte nádobu před vložením do trouby alobalem. 5-7 minut před vařením opatrně vyjměte, aby kastrol zhnědl.
  7. Můžete přidat rozinky, sušené meruňky, plátky hrušek, skořici, vanilku.


4.3 z 5 // 3
recept, kastrol
komentáře: 0
Exit mobile version