Tajemství dlouhého trvání: Jak uchovat čerstvost jahod, třešní a dalších bobulí

Trik, který pomůže déle uchovat jahody, třešně a další bobule

Pokud jste si koupili hodně třešní a jahod a bojíte se, že se bobule mohou zkazit, pak využijte doporučení zkušených hospodyněk. Tento chytrý trik vám pomůže déle si užívat chuť sezónních produktů.

Všimli jste si, že když jahody chvíli odležejí, změknou a příjemná vůně a sladká chuť jakoby vyprchají? Pokud jej nebo jakékoli jiné bobule necháte několik dní v lednici, čerstvé sezónní produkty mohou začít hnít a objeví se nevzhledné skvrny. To znamená, že budete zklamáni – budete muset vyhodit bobule.

Zkušené hospodyňky však vědí, jak udržet bobule čerstvé a užívat si jejich chuť po dlouhou dobu. Recept je jednoduchý: smíchejte dva a půl šálku vody a půl šálku bílého octa. Do této tekutiny vložte na pár minut jahody (nebo maliny, ostružiny, třešně), poté položte papírovou utěrku a bobule na ní osušte.

Kyselina v bílém octě působí jako dezinfekční prostředek a zabíjí případné bakterie. Tento malý trik vám pomůže, pokud potřebujete uchovat velké množství bobulí dav nebo dokonce tři dny čerstvé.

Dalším způsobem, jak všichni známe, jak uchovat velké množství bobulí, je vyrobit z nich aromatický džem. Pomohou vám s tím osvědčené recepty.

Při přípravě článku byly použity materiály z marieclaire.ru.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #skladování potravin #berrySOUVISEJÍCÍ MATERIÁLYKOMENTÁŘEPřidat komentář Ještě více receptů a lahodných nápadů na našich sociálních sítích

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika