Sušené datle jsou velmi chutné a zdravé sušené ovoce. Aby ale zůstaly stejně chutné a časem neztratily své přednosti, je potřeba je správně skladovat.
Datle jsou sladké, chutné a zdravé orientální sušené ovoce, bohaté na vitamíny, vlákninu a antioxidanty. Pomáhají posilovat imunitní systém, snižují riziko kardiovaskulárních a věkem podmíněných onemocnění nervového systému. Sušené datle si mohou zachovat své prospěšné a chutné vlastnosti až po dobu jednoho roku, pokud jsou správně skladovány.
Sušené datle nesnášejí kontakt se vzduchem ani přímé sluneční záření. V horku a pod slunečními paprsky rychle zatuchnou a příliš ztvrdnou. A vlivem vzduchu jejich povrch zvětrá a stanou se bez chuti.
Ve tmě a při teplotě nepřesahující 20 stupňů Celsia si sušené plody uchovají chuť i blahodárné vlastnosti nejdéle. Sušené ovoce proto musíte skladovat v uzavřené skříni a nejlépe v lednici. Umístěte uzavřenou sklenici nebo nádobu s datlemi na horní nebo spodní polici blízko mrazáku, kde je teplota téměř 0.
Sušené a sušené datle lze skladovat i v mrazáku. Vydrží při teplotách pod nulou až 4-5 let, ale rozmražením mírně ztratí bohatost chuti a vůně.
Před uskladněním není potřeba datle omývat – na povrchu slupky je tenká ochranná vrstva, která ovoce déle uchová. Také datle (a další sušené ovoce) by měly být správně skladovány ve skleněné nebo plastové dóze s víčkem, ale v žádném případě v igelitovém sáčku: plody se tak doslova dusí a ztrácí chuť. Přečtěte si více o skladování dalšího sušeného ovoce v našem článek.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #datum #jak uchovávat #užitečné tipySOUVISEJÍCÍ MATERIÁLYKOMENTÁŘEPřidat komentář Ještě více receptů a lahodných nápadů na našich sociálních sítích