Velmi snadná příprava: jak upéct koláč s kefírem


Foto: z otevřených zdrojů

Tento koláč se snadno připravuje, protože není třeba hníst těsto.

Podle tohoto receptu se připravuje litý koláč s vejci a bylinkami. Ale můžete si vybrat libovolnou náplň podle svého vkusu. Recept byl sdílen na Eatsy.

Hromadný koláč na kefíru na kefíru

Ingredience:

  • slunečnicový olej – 35 ml;
  • tvrdý sýr – 150 g;
  • soda – 10 g;
  • sýr mozzarella – 50 g;
  • tři vejce;
  • sladká paprika – 100 g;
  • mouka – 170 g;
  • rajčata – 150 g;
  • cibule – 100 g;
  • petržel – 20 g;
  • sůl – 20 g.

Příprava:

  1. Dvě vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Petrželku, sladkou papriku nakrájíme na proužky a rajče na středně velké kostičky.
  2. Cibuli nakrájíme na proužky, dáme do nádoby s rajčaty, paprikou, bylinkami a vejci.
  3. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme ke zbytku surovin.
  4. Mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle, asi 20 g dáme do samostatné nádoby a zbytek přidáme k ostatním předem nakrájeným surovinám. Pepř a sůl.
  5. V samostatné nádobě smíchejte 170 g prosáté mouky, 10 g sody a 10 g soli. Vejce trochu rozklepněte vidličkou a přidejte do 200 g kefíru pokojové teploty. Vše promíchejte.
  6. Do tekutých surovin nalijeme 25 ml oleje.
  7. Do kefírovo-vaječné směsi postupně přidáváme připravenou mouku se sodou a solí. Uhněteme těsto. Těsto by mělo mít konzistenci palačinek.
  8. Zapékací misku vymažte rostlinným olejem a položte polovinu těsta. Nakrájené ingredience položte na těsto a rovnoměrně je rozdělte.
  9. Navrch položte zbývající těsto a stěrkou rovnoměrně rozetřete. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 35-40 minut do zlatova.
  10. Propečenost zkontrolujte dřevěnou špejlí. Posypeme mozzarellou a dáme na 5 minut do trouby.
  11. Než koláč vyjmete z formy, ochlaďte jej přikrytím utěrkou.


5,0 z 5 // 2
Koláč, recept
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika