Foto: z otevřených zdrojů
Tento koláč se snadno připravuje, protože není třeba hníst těsto.
Podle tohoto receptu se připravuje litý koláč s vejci a bylinkami. Ale můžete si vybrat libovolnou náplň podle svého vkusu. Recept byl sdílen na Eatsy.
Hromadný koláč na kefíru na kefíru
Ingredience:
- slunečnicový olej – 35 ml;
- tvrdý sýr – 150 g;
- soda – 10 g;
- sýr mozzarella – 50 g;
- tři vejce;
- sladká paprika – 100 g;
- mouka – 170 g;
- rajčata – 150 g;
- cibule – 100 g;
- petržel – 20 g;
- sůl – 20 g.
Příprava:
- Dvě vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Petrželku, sladkou papriku nakrájíme na proužky a rajče na středně velké kostičky.
- Cibuli nakrájíme na proužky, dáme do nádoby s rajčaty, paprikou, bylinkami a vejci.
- Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme ke zbytku surovin.
- Mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle, asi 20 g dáme do samostatné nádoby a zbytek přidáme k ostatním předem nakrájeným surovinám. Pepř a sůl.
- V samostatné nádobě smíchejte 170 g prosáté mouky, 10 g sody a 10 g soli. Vejce trochu rozklepněte vidličkou a přidejte do 200 g kefíru pokojové teploty. Vše promíchejte.
- Do tekutých surovin nalijeme 25 ml oleje.
- Do kefírovo-vaječné směsi postupně přidáváme připravenou mouku se sodou a solí. Uhněteme těsto. Těsto by mělo mít konzistenci palačinek.
- Zapékací misku vymažte rostlinným olejem a položte polovinu těsta. Nakrájené ingredience položte na těsto a rovnoměrně je rozdělte.
- Navrch položte zbývající těsto a stěrkou rovnoměrně rozetřete. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 35-40 minut do zlatova.
- Propečenost zkontrolujte dřevěnou špejlí. Posypeme mozzarellou a dáme na 5 minut do trouby.
- Než koláč vyjmete z formy, ochlaďte jej přikrytím utěrkou.
|