Zima chutná nejlépe: recept na křupavé okurky v kečupu

Foto: z otevřených zdrojů

Zavařovací sezóna pokračuje, a pokud je okurek hodně, pak je třeba tento recept vyzkoušet

Vyzkoušejte tyto lahodné okurky v kečupu s francouzskou hořčicí. Jsou křupavé a pikantní. Recept byl sdílen na webu Cookpad.

Křupavé okurky v kečupu

Ingredience:

  • 3 kg okurek;
  • 500 g kečupu;
  • 200 g dijonské hořčice;
  • 200 ml rafinovaného oleje;
  • 1 polévková lžíce. l. sůl;
  • 4 polévkové lžíce. l. Sahara;
  • 80 ml octa;
  • 10 stroužků česneku;

Příprava:

  1. Okurky opláchněte, zalijte studenou vodou a nechte dvě hodiny odležet. Konce okurek z obou stran odřízněte, pokud jsou okurky velké, tak je podélně rozkrojte na 4 části, případně na dvě.
  2. V hrnci smícháme kečup, hořčici, máslo, sůl, cukr. Dejte na oheň, přiveďte k varu a vařte několik minut.
  3. Dále přidáme nakrájené okurky, promícháme, počkáme, až se vše rozvaří. A přidáme ocet a česnek. Vařte za míchání po dobu 10 minut; okurky by měly být trochu světlejší.
  4. Poté dejte okurky do sterilizovaných sklenic, naplňte rajčatovou omáčkou a uzavřete.
  5. Přikryjte ručníkem a nechte, dokud úplně nevychladne, a poté přeneste na chladné místo k dalšímu skladování.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika