Foto: z otevřených zdrojů
Zavařovací sezóna pokračuje, a pokud je okurek hodně, pak je třeba tento recept vyzkoušet
Vyzkoušejte tyto lahodné okurky v kečupu s francouzskou hořčicí. Jsou křupavé a pikantní. Recept byl sdílen na webu Cookpad.
Křupavé okurky v kečupu
Ingredience:
- 3 kg okurek;
- 500 g kečupu;
- 200 g dijonské hořčice;
- 200 ml rafinovaného oleje;
- 1 polévková lžíce. l. sůl;
- 4 polévkové lžíce. l. Sahara;
- 80 ml octa;
- 10 stroužků česneku;
Příprava:
- Okurky opláchněte, zalijte studenou vodou a nechte dvě hodiny odležet. Konce okurek z obou stran odřízněte, pokud jsou okurky velké, tak je podélně rozkrojte na 4 části, případně na dvě.
- V hrnci smícháme kečup, hořčici, máslo, sůl, cukr. Dejte na oheň, přiveďte k varu a vařte několik minut.
- Dále přidáme nakrájené okurky, promícháme, počkáme, až se vše rozvaří. A přidáme ocet a česnek. Vařte za míchání po dobu 10 minut; okurky by měly být trochu světlejší.
- Poté dejte okurky do sterilizovaných sklenic, naplňte rajčatovou omáčkou a uzavřete.
- Přikryjte ručníkem a nechte, dokud úplně nevychladne, a poté přeneste na chladné místo k dalšímu skladování.