Site icon Wellness Way Česká republika

Způsoby, jak prodloužit životnost mléčných výrobků: Nezbytné tipy pro každého

Důležité pro všechny: jak uchovávat mléčné výrobky, aby se předčasně nezkazily

Každý ví, že mléčné výrobky je potřeba skladovat v lednici, jinak rychle zkysnou nebo zplesniví. Ale i přes dodržování tohoto pravidla se mohou zkazit před datem spotřeby.

Asi každý z nás se alespoň jednou v životě setkal s problémem, že se mléčné výrobky velmi rychle kazí i v lednici. Zde je několik jednoduchých tipů, jak správně skladovat mléčné výrobky.

Mléko

Mléko je třeba skladovat v lednici a nejlepším místem je zadní strana spodní nebo horní police, nejblíže mrazáku. Zde bude optimální teplota asi 2-3 stupně Celsia. Ale je lepší nedávat mléko na dveře: teplota je vyšší u vnější stěny a mléko rychleji zkysne.

Pro uchování mléka na dlouhou dobu jej můžete zamrazit v plastové nádobě nebo originální lahvi. Ale ne ve skle nebo v sáčku mohou prasknout vlivem teplotních změn. Zmrazené mléko lze skladovat až tři měsíce. Chcete-li rozmrazit, jednoduše vložte mléko do chladničky, dokud se pomalu nerozpustí. Pamatujte, že rozmrazené mléko má ještě kratší dobu trvanlivosti, proto ho použijte ihned po rozmrazení.

Stejné metody platí pro krém: vložte jej hluboko do lednice a nepokládejte sáček nebo lahvičku na dveře. A stejně jako mléko, i smetanu lze dát do mrazáku zamrazit.

Tvaroh a zakysaná smetana

Kysané mléčné výrobky je také potřeba skladovat v lednici. Čerstvý tvaroh v otevřeném obalu vydrží až 10 dní, zakysaná smetana jeden až dva týdny. Nezapomeňte se řídit dobou použitelnosti uvedenou na štítku produktu.

Nečekaný life hack funguje jak na zakysanou smetanu, tak na tvaroh: Sklenici skladujte… dnem vzhůru! Tím se na dně nádoby vytvoří podtlak, který zabrání aktivnímu růstu bakterií. Hlavní Ujistěte se, že víko pevně uzavřete!

Sýry

Měkké sýry jako brie nebo mozzarella vydrží jen pár dní. Pokud sýr zabalíte do pečícího papíru a poté zabalíte do vrstvy fólie, vydrží v zadní části lednice až 10 dní. Totéž můžete udělat s tvrdými sýry, jako je parmezán a čedar.

Sýr lze zamrazit i v papírovém a alobalovém obalu. Takto kousek sýra vydrží až tři měsíce. Sýry, zvláště měkké, však bohužel při rozmrazování ztrácejí svou strukturu a jsou tvrdší.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #sýr #mléčné výrobky #lifehackySOUVISEJÍCÍ MATERIÁLYKOMENTÁŘEPřidat komentář Ještě více receptů a lahodných nápadů na našich sociálních sítích

Exit mobile version