Exotická Solyanka: Ruska klasika s twistem brambor

K receptu

Ne nadarmo se tomuto hodgepodge s bramborami říká „tým“: opravdu kombinuje obrovské množství produktů – maso a uzeniny, zeleninu a okurky. A musím říct, že ve výsledku máme polévku s velmi originální chutí, která udělá příjemný dojem na každého, kdo ji vyzkoušel. Nejneočekávanější přísadou do hodgepodge s bramborami je snad sladká paprika. Jeho použití považujeme za zcela oprávněné: dodává polévce zvláštní, pikantní tóny a velmi jemně rozezní charakteristickou kyselou chuť pokrmu.

Složitost: průměrný Kalorie: 423,90 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina 15 minut Přidat. čas: 15 min Použitý: 25,85 g/18,99 g/36,44ruská kuchyněVečeřePolévkaVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcezeleninový vývar 4 lhovězí dužina 400 gbrambor 400 gsladká paprika 1 kuscibule 1 kusmrkev 2 ks.nakládané okurky 2 ks.olivy 70 gkapary 30 golivový olej 2 polévkové lžíce.česnek 3 hřebíček(y)rajčatový protlak 3 polévkové lžíce.bobkový list 1 kuscitron k podávání ochutnatsůl, mletý pepř ochutnat Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na hodgepodge s bramborami. Hovězí maso, slaninu, klobásu a hrudí nakrájíme na nudličky. Sladká paprika, odstranění semen a blan, nakrájíme na kostky. Oloupejte a nakrájejte cibuli.

Krok 2

Brambory a mrkev na solyanku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Okurky oloupeme a pokud jsou plody velké, odstraníme semínka. Dužinu nakrájejte na kostičky.

Krok 3

V hrnci rozehřejte olej, přidejte slaninu a na středním plameni opékejte 3 minuty. Přidejte všechnu připravenou zeleninu, kromě brambor a okurek, poté za stálého míchání opékejte, dokud nezhnědne.

Krok 4

Česnek oloupeme a nasekáme. Přidejte do hrnce se zeleninou a opékejte 2 minuty. Přidejte rajčatový protlak, trochu osolte a opepřete a vařte 5 minut.

Krok 5

Výsledné smažení vložte do hrnce a zalijte vývarem. Přivedeme k varu, přidáme maso, uzené maso a bobkový list. Vařte přikryté 45 minut.

Krok 6

Přidáme nakrájené brambory s kyselou okurkou, olivy a kapary. Sůl a pepř podle chuti. Vařte dalších 15 minut na mírném ohni pod pokličkou. Před podáváním přidejte na každý talíř solyanky plátek citronu.

UŽITEČNÉ RADY

Hodgepodge s bramborami je skvělý na oběd po dlouhé dovolené: obsahuje spoustu zeleniny, která pomůže odstranit škodlivé látky.

MIMOCHODEM

Hotový džbán s bramborami uzavřeme pokličkou a necháme na horkém, vypnutém sporáku 15-20 minut. Během této doby polévka nevychladne, ale její chuť se stane bohatší.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika