K receptu
Kuře s ananasem a okurkou na špejlích – malé špízy, které ozdobí bufet nebo sváteční stůl. Kuře a ananas jsou již dlouho téměř klasickou kombinací: používají se na pizzu, přidávají se do salátů a kari. Rozhodli jsme se udělat další verzi tohoto gastronomického tandemu a přidat do něj nové chutě. Recept na originální svačinku obsahoval uzené kuře, sladký konzervovaný ananas, čerstvé okurky lehce nakládané v mátovém oleji a feferonky. Výsledkem je pokrm s neuvěřitelnou kombinací chutí a úžasným aroma.
Složitost: snadno Kalorie: 219,78 kcal/porce porce: 8 Vaření: 30 min Použitý: 7,47 g/13,80 g/16,72ChlazeníSnackVegetariánstvíINGREDIENCE NA 8 PORCÍsyrová uzená kuřecí prsa (tzv. carpaccio) – 300 g koleček ananasu – 1 plechovka (800 g) okurky – 6-8 malých šťáv 2 limetková kůra 2 limetkové máty – 1 střední svazek olivový olej – 100 ml mořská sůl – 0,25 lžičky čerstvě mletý černý pepř chilli vločky Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
V mixéru rozmixujte lístky máty s olivovým olejem do hladka. Okurky oloupeme, nakrájíme na 2 cm silná kolečka Smícháme limetkovou šťávu s kůrou, 2 polévkové lžíce. l. mátový olej a sůl do sáčku Ziploc, položte okurky, uzavřete a nechte alespoň 15 minut.
Krok 2
Ananas vyjmeme ze sirupu, propláchneme studenou vodou, nakrájíme na 2 cm kousky a okořeníme černým pepřem a chilli. Kuřecí řízek nakrájíme na plátky.
Krok 3
Kuřecí maso, ananas a okurky navlékněte na špejle a střídejte je. Položte na talíř a pokapejte zbylým mátovým olejem.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Kuřecí a ananasové špízy by měly být podávány ihned po uvaření. Svačinu můžete skladovat v chladničce, ale pod filmem a ne déle než 4 hodiny.
UŽITEČNÉ RADY
Konzervovaný ananas lze nahradit čerstvým. Jen se snažte vybrat co nejzralejší a nejšťavnatější ovoce.
MIMOCHODEM
Na 100 g: bílkoviny 3,21 g (4,01 % DV)
• tuky 6,71 g (7,46 %)
• sacharidy 8,01 g (4,77 %)
• kcal 100,83 (5,60 %)
• sodík 166,45 mg (11,48 %)
• celkový cukr 6,42 g (12,84 %)
• EFA 1,12 g (5,60 %)
• vláknina 0,78 g (2,60 %)