Exotické rolky z okurek plněné sýrem a tuňákem

K receptu

Okurkové závitky se sýrem a tuňákem jsou velmi elegantním pokrmem, který se skvěle hodí ke každému svátečnímu stolu i běžnému obědu. Miniroládky jsou přitom vyráběny z dostupných produktů a velmi rychle. Největší problém je nakrájet okurky na tenké plátky, jinak se nebudou snadno válet. A čím tenčí pírka zelené cibule a zlatavější sezamová semínka, tím hezčí a na pohled chutnější bude světlý předkrm s okurkami, smetanovým sýrem a konzervou tuňáka.

Složitost: snadno Kalorie: 379,63 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Použitý: 23,03 g/28,93 g/6,06SnackVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 4 porcestředně velké okurky – 400 g smetany nebo tvarohu – 200 tuňáků ve vlastní šťávě – 1 konzerva (250-300 g) zelená cibule – 1 malý svazek (20-30 g) nepražená sezamová semínka – 20 olivového oleje – 1-2 polévková lžíce. l.sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chcete-li vyrobit okurkové rolky se sýrem a tuňákem, nakrájejte okurky podélně na 6-7 mm silné proužky. Trochu osolte a opepřete, nechte pár minut uležet – okurky by měly být vláčnější.

Krok 2

Konzervovaného tuňáka dejte do síta a nechte veškerou tekutinu úplně vytéct. Zelenou cibulku nakrájíme na tenké plátky a část necháme na ozdobu.

Krok 3

Smíchejte tuňáka s olivovým olejem a smetanovým sýrem do hladka. Přidejte zelenou cibulku a znovu promíchejte. V případě potřeby dochuťte pepřem a solí.

Krok 4

Proužky okurky osušte papírovými utěrkami. Na každý proužek položte náplň. Opatrně srolujte do ruliček. Rohlíky položte svisle na talíř. Pokud náplň zůstane, můžete ji dát do kupy na rohlíky.

Krok 5

Smažte sezamová semínka na suché pánvi za míchání po dobu 1-2 minut. Závitky posypte odloženou zelenou cibulkou a sezamovými semínky a pokapejte olivovým olejem. Ihned podávejte.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pomocí mandolíny nakrájejte okurky na tenké plátky na rolky s tuňákem. S tímto kráječem můžete vyrobit ultratenké proužky z jakéhokoli produktu.

UŽITEČNÉ RADY

Zelené boční proužky okurek, které zbyly po krájení, nevyhazujte. Mohou být nasekány velmi jemně a přidány do náplně rohlíků.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 7,37 g (9,21 % denní hodnoty) • tuky 12,42 g (13,80 %) • sacharidy 2,90 g (1,73 %) • kcal 148,30 (8,24 %) • sodík 276,58 mg (19,07 %) • cukry celkem 1,51 g 3,02 %) • EFA 4,94 g (24,70 %) • vláknina 0,53 g (1,77 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika