Exotický jazykový salát s okurkami a sušenými švestkami

K receptu

Žádný sváteční stůl se neobejde bez salátů a lahůdek. Od dob SSSR byl jazyk považován za pochoutku. Dnes vám nabízím recept na salát s lahodným jazykem, který mám na svátečním jídelníčku vždy, bez ohledu na to, zda je Nový rok nebo narozeniny. Tento salát vždy vypadá vhodně na svátečním stole!

Složitost: snadno porce: 6 Vaření: 20 min Přidat. čas: 2 hodiny 20 minutVečeřeSalátVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninynový rokvelikonočníVánoceRomantická večeřeINGREDIENCE NA 6 PORCÍvepřový jazyk 400 gogurtů 200 g sušených švestek 150 g majonézy 100 g tvrdého sýra 50 gukropu 30 g petržele 30 g soli 3 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Nejprve se jazyky musí vařit s přidáním soli, bobkových listů, hrášku z nového koření, cibule a mrkve. Jakmile jsou jazyky uvařené, vložte je do studené vody a odstraňte kůži. Dávám jazykům čas, aby vychladly.

Krok 2

K přípravě salátu. Vychladlé jazyky nakrájím na nudličky, to samé dělám s okurkami a sušenými švestkami.

Krok 3

Bylinky nasekejte, já používám kopr a petržel.

Krok 4

Salát je potřeba podle chuti osolit (pozor na sůl, já osobně salát nesolím, stačí mi osolený jazyk a majonéza), salát okořeníme majonézou a dáme na talíř nebo salátovou mísu, ve které je salát bude podáváno.

Krok 5

Na salát nastrouháme na jemném struhadle sýr.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika