Klobásový salát s okurkou a vejcem: Chutná kombinace s nádechem pikantnosti

K receptu

Tento salát s klobásou, okurkou a vejcem samozřejmě nelze nazvat slavnostní, i když jeho chuť velmi matně připomíná oblíbený Olivierův salát. Obecně platí, že před vámi je velmi zjednodušená verze! Mimochodem, s ingrediencemi si můžete „pohrát“ podle libosti, když do salátu přidáte například kukuřici, hrášek, cibuli nebo strouhaný sýr. Vzali jsme „základní“ sadu (uzená klobása, vejce, čerstvé okurky, bylinky, majonéza) a vše dopadlo dobře. Upozornění: Potraviny můžete krájet nejen na proužky, jak je navrženo v receptu, ale také na kostky. První možnost nám přišla chutnější.

Složitost: snadno Kalorie: 397,03 kcal/porce porce: 4 Vaření: 15 min Přidat. čas: 15 min Použitý: 16,93 g/34,24 g/4,59SalátVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcevejce – 3 ks vařená uzená klobása – 250 g čerstvé okurky – 300 g petržel – 2 snítky kopru – 2 snítky zelené cibule – 1 stonkový česnek – 2 stroužky majonéza – 70 g sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír. RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na salát. Nejprve uvařte vejce natvrdo. Omyjte je a vložte do hrnce. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Vařte 10 minut. Ochlaďte pod tekoucí vodou a vyčistěte.

Krok 2

Uzenou uvařenou klobásu nakrájíme nejprve na tenké plátky, poté na nudličky. Přendejte do misky dostatečně velké, aby se do ní vešly všechny ingredience na salát.

Krok 3

Okurky omyjte a osušte papírovou utěrkou. Odřízněte konce. Pokud je slupka okurek hrubá, oloupejte ji. Ovoce nakrájíme na proužky. Přidejte do mísy s klobásou.

Krok 4

Petržel, kopr a zelenou cibulku omyjeme a dobře osušíme. Nakrájejte nadrobno. Vložte do mísy s klobásou a okurkami. Vejce nastrouháme na hrubém struhadle. Přidejte také ke zbytku salátových ingrediencí v misce.

Krok 5

Česnek oloupeme a protlačíme lisem. Smícháme s majonézou. Dochuťte solí a pepřem. Rozruch. Výslednou omáčku přidejte do mísy s přísadami. Rozruch. Vložte do salátové mísy a podávejte.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pokud nemáte rádi palčivou chuť česneku a jeho vtíravou vůni, do salátu s klobásou, okurkou a vejcem ho prostě nepřidávejte: postačí velké množství kořeněných bylinek, aby pokrm nebyl příliš fádní.

MIMOCHODEM

Koupili jste okurky, které jsou na váš salát příliš velké? Možná budete muset nejen odstranit slupku, ale také odstranit semena! Ovoce podélně rozpůlíme a lžičkou odstraníme střed.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika