K receptu
Jak vařit bramborovou polévku s vepřovým masem v lotyštině? Velmi jednoduché a hlavně rychlé! Vývar není třeba vařit: předsmažené kousky vepřového masa dodají polévce bohatost. To znamená, že nejprve podusíte dušené maso a zeleninu a poté přidáte nakrájené brambory a vodu. No, aby byla její chuť pikantnější, na samém konci vaření polévky přidejte kyselé okurky a petrželku. Pokud chcete, okořeňte pokrm kmínem: v lotyšské kuchyni je velmi oblíbený. Obecně to zkuste: bude to přinejmenším zajímavé!
Složitost: snadno Kalorie: 425,34 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina 30 minut Přidat. čas: 5 min Použitý: 18,84 g/30,52 g/18,64VařeníVečeřePolévkaVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcevepřová dřeň 400 gstředně velké brambory 3 ks.nakládané okurky 2 ks.středně velká mrkev 1 kusstředně velká cibule 1 kuskořen petržele 1 kuspetržel 2 větverostlinný olej 2 polévkové lžíce.mletý černý pepř ochutnatsůl ochutnat Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Připravte si všechny ingredience na polévku. Vepřové maso nakrájíme na malé plátky. V silnostěnném hrnci zahřejte rostlinný olej. Přidejte maso a za stálého míchání opečte ze všech stran do zlatova.
Krok 2
Kořen mrkve a petržele oloupeme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Do pánve s masem nalijte 300 ml horké vody. Přidejte mrkev, cibuli a kořenovou petržel. Vařte na mírném ohni 30 minut.
Krok 3
Brambory oloupeme a nakrájíme na nudličky. Přidejte na pánev se zeleninou a masem. Zalijte 2 litry pitné vody a na prudkém ohni přiveďte k varu. Vařte 15 minut.
Krok 4
Nakládané okurky nakrájíme na proužky (pokud jsou velké, oloupeme plody). Petrželku nasekejte nadrobno, nejprve odstraňte hrubé silné stonky.
Krok 5
Do téměř hotové polévky přidejte kyselé okurky a petrželku. Sůl a pepř podle chuti. Bramborovou polévku vařte na středním plameni dalších 5 minut. Nalijte na talíře a podávejte.
MIMOCHODEM
Před podáváním tuto polévku s bramborami a vepřovým masem necháme na vypnutém sporáku s pevně uzavřenou poklicí alespoň 10 minut: pokrm bude sytější.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Chcete-li přidat příjemné kouřové tóny chuti lotyšské bramborové polévky, smažte vepřové maso s přidáním na kostičky nakrájené slaniny nebo hrudí (doslova 50 gramů).