Lotyšský kulinářský zážitek: Bramborová polévka s vepřovým masem

K receptu

Jak vařit bramborovou polévku s vepřovým masem v lotyštině? Velmi jednoduché a hlavně rychlé! Vývar není třeba vařit: předsmažené kousky vepřového masa dodají polévce bohatost. To znamená, že nejprve podusíte dušené maso a zeleninu a poté přidáte nakrájené brambory a vodu. No, aby byla její chuť pikantnější, na samém konci vaření polévky přidejte kyselé okurky a petrželku. Pokud chcete, okořeňte pokrm kmínem: v lotyšské kuchyni je velmi oblíbený. Obecně to zkuste: bude to přinejmenším zajímavé!

Složitost: snadno Kalorie: 425,34 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina 30 minut Přidat. čas: 5 min Použitý: 18,84 g/30,52 g/18,64VařeníVečeřePolévkaVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcevepřová dřeň 400 gstředně velké brambory 3 ks.nakládané okurky 2 ks.středně velká mrkev 1 kusstředně velká cibule 1 kuskořen petržele 1 kuspetržel 2 větverostlinný olej 2 polévkové lžíce.mletý černý pepř ochutnatsůl ochutnat Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na polévku. Vepřové maso nakrájíme na malé plátky. V silnostěnném hrnci zahřejte rostlinný olej. Přidejte maso a za stálého míchání opečte ze všech stran do zlatova.

Krok 2

Kořen mrkve a petržele oloupeme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Do pánve s masem nalijte 300 ml horké vody. Přidejte mrkev, cibuli a kořenovou petržel. Vařte na mírném ohni 30 minut.

Krok 3

Brambory oloupeme a nakrájíme na nudličky. Přidejte na pánev se zeleninou a masem. Zalijte 2 litry pitné vody a na prudkém ohni přiveďte k varu. Vařte 15 minut.

Krok 4

Nakládané okurky nakrájíme na proužky (pokud jsou velké, oloupeme plody). Petrželku nasekejte nadrobno, nejprve odstraňte hrubé silné stonky.

Krok 5

Do téměř hotové polévky přidejte kyselé okurky a petrželku. Sůl a pepř podle chuti. Bramborovou polévku vařte na středním plameni dalších 5 minut. Nalijte na talíře a podávejte.

MIMOCHODEM

Před podáváním tuto polévku s bramborami a vepřovým masem necháme na vypnutém sporáku s pevně uzavřenou poklicí alespoň 10 minut: pokrm bude sytější.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Chcete-li přidat příjemné kouřové tóny chuti lotyšské bramborové polévky, smažte vepřové maso s přidáním na kostičky nakrájené slaniny nebo hrudí (doslova 50 gramů).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika