Site icon Wellness Way Česká republika

Majonézový twist na klasickou vinaigrette

K receptu

Vinaigrette s majonézou se připravuje méně často než s rostlinným olejem, ale tato možnost má také právo existovat. Chuť tohoto pokrmu je mnohem jemnější, a proto si ho mnoho lidí oblíbí. Recept se od klasického liší pouze dresinkem, i když v případě potřeby lze složení vinaigretu mírně změnit, například místo nakládaných okurek vezměte nakládané nebo lehce solené sledě. Pokud chcete více svěžesti, přidejte do salátu trochu nakrájeného bílého zelí, lehce nastrouhaného se solí.

Složitost: snadno Kalorie: 266,67 kcal/porce porce: 4 Vaření: 15 min Přidat. čas: 1 h 10 min Použitý: 4,26 g/16,29 g/25,32VečeřeVečeřeSalátVegetariánství: OvoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porceřepa 300 gbrambor 200 gmrkev 150 gcibule 120 gnakládané okurky 100 gkonzervovaný zelený hrášek 100 gmajonéza 100 grostlinný olej 2 polévkové lžíce.bílý vinný ocet 2 polévkové lžíce.mletý černý pepř ochutnatsůl ochutnat Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

KROK 1

Připravte si ingredience na vinaigrette. Řepu, brambory a mrkev důkladně omyjte kartáčem. Lehce osušíme a každou kořenovou zeleninu zabalíme do alobalu. Dáme na plech a pečeme na 200°C: brambory a mrkev asi 40 minut, řepu hodinu. Připravenost závisí na velikosti zeleniny, zkontrolujte ji propíchnutím vidličkou. Necháme vychladnout.

Krok 2

KROK 2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dejte do velké mísy a zalijte bílým vinným octem. Nechte 15 minut při pokojové teplotě. A poté sceďte v cedníku.

Krok 3

KROK 3

Vychladlou kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme jednotlivě na malé kostičky. Smíchejte řepu v samostatné nádobě s rostlinným olejem: díky tomu bude méně pravděpodobné, že zbarví ostatní složky vinaigrette.

Krok 4

KROK 4

Nakládané okurky nakrájíme na malé kostičky. Přidejte do mísy spolu s nakládanou cibulí. Do oleje dejte brambory, mrkev a řepu, stejně jako zelený hrášek.

Krok 5

KROK 5

Zeleninu dochutíme majonézou. Sůl a pepř podle chuti. Promícháme a přendáme do salátové mísy. Hotový vinaigrette může být ozdoben listy jakékoli zeleně.

MIMOCHODEM

Brambory, mrkev a řepu na vinaigrette s majonézou lze samozřejmě jednoduše uvařit, ale po upečení bude jejich chuť bohatší a textura hutnější.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Chuť cibule ve vinaigrettu s majonézou můžete zmírnit různými způsoby: marinujte, jak navrhujeme v receptu, nebo nakrájenou cibuli jednoduše zalijte studenou vodou a nechte 10 minut působit.

Exit mobile version