Site icon Wellness Way Česká republika

Okurkový a klobásový dobrodruh Olivier

K receptu

Olivier s kyselou okurkou a klobásou… Spory o to, zda má tato možnost právo na existenci, ožívají každý rok v předvečer novoročních svátků. A hlavním kamenem úrazu je klobása. Někteří říkají, že je to prostě nepřijatelné, říkají, je pro vás těžké vařit maso nebo drůbež? Jiní říkají, že pokud použijete opravdu kvalitní vařenou klobásu, nijak to nezkazí chuť pokrmu. Jiní začnou vzdychat a mluvit o tom velmi skutečném Olivierovi s lískovými tetřevy a račími krky. Ale ať je to jak chce, každý rok se miliony žen v domácnosti přikloní ke zjednodušené možnosti. Souhlas: s rakovinou děložního čípku a volným časem to pro nás všechny nejde dobře. Proto, pokud jste ještě nepřipravovali Oliviera s okurkami a klobásou, vezměte na vědomí náš recept. Jednoduché, levné a upřímně, velmi chutné!

Složitost: průměrný Kalorie: 369,05 kcal/porce porce: 4 Vaření: 45 min Použitý: 17,57 g/22,60 g/23,38VařeníVečeřeVečeřeSalátVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcebrambory – 3 hlízy středně velká mrkev – 2 ks vejce – 3 ks vařená klobása – 250 g nakládané okurky – 2 ks konzervovaný zelený hrášek – 150 g 50 g majonéza – podle chuti zelená cibule – 50-70 g sůl mletý černý pepř Tabulka váhy a míry RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na salát Olivier. Brambory a mrkev pro Oliviera důkladně omyjte kartáčem a vařte, dokud nebudou zcela uvařené. Vejce uvaříme natvrdo. Připravené suroviny necháme vychladnout.

Krok 2

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupejte a nakrájejte vejce. Klobásu a okurky nakrájíme na malé kostičky.

Krok 3

Všechny ingredience na Olivierův salát dejte do velké mísy. Přidejte konzervovaný zelený hrášek a promíchejte. Sůl a pepř podle chuti. Přidejte majonézu (salát by neměl být příliš suchý) a promíchejte.

Krok 4

Zelenou cibuli omyjeme a osušíme. Nakrájejte ho na dlouhá peří a rozdělte je svisle podél stěn salátové mísy. Opatrně do ní vložte připravený Olivier salát s okurkami a klobásou. Sloužit.

UŽITEČNÉ RADY

Zkuste experimentovat s Olivierovým dresinkem s klobásou a okurkou. Polovinu majonézy lze například nahradit lahodnou hustou zakysanou smetanou a do omáčky přidat česnek protlačený lisem, nasekaný kopr nebo trochu citronové šťávy.

MIMOCHODEM

Na přání lze okurky s Olivierem s klobásou nahradit dobrými nakládanými, samozřejmě nejlépe domácími. Nejprve je určitě ochutnejte: měly by mít příjemnou pikantní, ale ne příliš kyselou chuť.

Exit mobile version