Jak pohodlně skladovat potraviny
Obiloviny, cukr, sůl a další drobivé suché potraviny je nejpohodlnější skladovat v běžných plastových lahvích. Nelámou se, netrhají, dobře chrání jídlo před vlhkostí a hmyzem a mnohem pohodlněji se přemisťují z místa na místo. A pokud na lahve použijete správné označení, ušetříte spoustu času během procesu vaření.
KROK 1
Vezměte si plastové lahve. Vyberte velikost podle produktu. Například cereálie se obvykle používají ve velkém množství, takže jejich skladování v malých nádobách je nepohodlné. Ale na sůl jsou ideální půllitrové lahve.
KROK 2
Vezměte kuchyňskou váhu, položte na ni prázdnou láhev a vynulujte váhu. Pomalu do ní nalijte produkt. Umístěte značky každých 50 nebo 100 g, stejně jako na odměrkách. Například „rýže – 100 g“. Rozdělení mohou být častější nebo vzácnější. Pokud nemáte váhu, použijte odměrky.
Značení je lepší aplikovat permanentním fixem – tak vydrží déle.
KROK 3
Lahve pevně uzavřete a uložte do skříně. Příště budete potřebovat určité množství fazolí, rýže, hrášku, cukru atd. – stačí vzít láhev a se zaměřením na dělení nalít požadované množství.
A až tato nádoba doslouží, kupte si úplně stejnou a označení do ní jednoduše přeneste.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #skladování potravinSOUVISEJÍCÍ MATERIÁLYKOMENTÁŘEPřidat komentář Ještě více receptů a lahodných nápadů na našich sociálních sítích