Skvělá chuť Ameriky: Hot Dog!

K receptu

Každá země ho považuje za svého. Americký párek v rohlíku si užívají děti i dospělí. Toto, jeden z nejoblíbenějších fastfoodů na světě, je považován za americký vynález, ačkoli jeho kořeny jsou německé. Podle jedné verze ho vytvořil německý emigrant, který se rozhodl na ulici prodávat horké uzeniny. Pro zákazníky bylo nepohodlné nabírat párky rukama, a tak přišel s nápadem dát je do housky rozříznuté na polovinu. Musel jsem to potřít hořčicí, pak kečupem, přidat nakládanou okurku a cibuli a kupců nebylo konce. Chuť párku v rohlíku do značné míry závisí na kvalitě dvou hlavních surovin – klobásy a housky. Podle Američanů není každý párek hoden párku v rohlíku. Měla by být velmi chutná, s převahou mletého hovězího masa a dlouhá alespoň 15 cm No, na housku jsou zvláštní požadavky: vzdušnost, měkkost a nízká hmotnost. Co se týče zálivek a omáček, každý stát má své vlastní, takže experimentování s párky v rohlíku se doporučuje. Název tohoto sendviče v překladu znamená „hot dog“ a nikdo neví proč.

Složitost: snadno Kalorie: 332,55 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Přidat. čas: 20 min Použitý: 11,80 g/16,62 g/36,22Americká kuchyněVečeřeSnackINGREDIENCE NA 4 porceHot dog housky 4 ks.Dlouhé klobásy (vídeňské) 4 ks.Nakládané okurky 2 ks.Žárovka 1 kusSladká hořčice Rajčatová omáčka nebo kečup Rafinovaný rostlinný olej Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na přípravu pravého amerického párku v rohlíku si připravte všechny ingredience: vídeňské párky, oválné housky, sladkou hořčici, kečup nebo rajčatovou omáčku, salát a kyselé okurky.

Americký hot dog ()

Krok 2

Cibuli nakrájejte na půlkolečka, ponořte ji na několik minut do misky s horkou vodou, abyste odstranili hořkost a zápach, a sceďte v cedníku. Poté na pánvi rozehřejte rostlinný olej a orestujte cibuli do zlatova a do křupava. Nechte okapat na papírových utěrkách, abyste odstranili přebytečný olej.

Americký hot dog
Americký hot dog ()

Krok 3

Nakládané okurky nakrájíme na tenké plátky. Připravte si housky: podélné strany je překrojte napůl, ale ne až na doraz, aby se půlky mohly otevřít jako kniha. Pokud jsou klobásy pokryté fólií, odstraňte ji.

Americký hot dog
Americký hot dog ()

Krok 4

Zahřejte grilovací pánev, namažte rostlinným olejem. Vložte klobásy a housky do horké pánve a vařte, dokud se neobjeví tmavé pruhy, jednou otočte.

Americký hot dog
Americký hot dog ()

Krok 5

Opečené klobásy a housky přendejte na prkénko. Horkou housku mírně rozevřete (je lepší to udělat v rukavicích, abyste se nespálili) a z jedné strany potřete hořčicí.

Americký hot dog
Americký hot dog ()

Krok 6

Na polovinu housky s hořčicí položíme horkou klobásu, navrch polijeme rajčatovou omáčkou, navrch rozložíme osmaženou cibulku a plátky okurky a přikryjeme druhou polovinou housky. Hot dogy ihned podávejte.

Americký hot dog
Americký hot dog ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

V některých státech je americký párek v rohlíku přelitý hlávkovým salátem a plátky sýra a někdy i syrovou cibulí. I vy tedy můžete využít těchto výjimek z pravidel. Pokud nemáte grilovací pánev, pečte housky a klobásy v troubě.

MIMOCHODEM

Skandinávci přišli s nápadem přidat smaženou cibuli do párků v rohlíku místo syrové. Tato čest je sporná mezi Dány a Švédy. Smaženou sušenou cibuli lze dnes koupit již hotovou, ve sklenicích, na tržištích.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika