Úchvatný portrét červené řepy

K receptu

PP polévka z červené řepy je zdravé, nízkokalorické jídlo a co je obzvlášť příjemné, chutné. Souhlas, to se nestává často! Proto, pokud se rozhodnete připravit svou postavu na plážovou sezónu, nezapomeňte vzít na vědomí náš recept. Kefír, který je součástí červené řepy, ji obohacuje o bílkoviny, které napomáhají budování svalové hmoty. Mějte to na paměti, zvláště pokud se snažíte zůstat štíhlí, a to i v posilovně. Polévka se vaří celkem rychle. A pokud mu řepu upečete předem, tak v řádu minut. A právě na tomto způsobu tepelné úpravy hlavní složky pokrmu trváme: takto bude zdravější, krásnější a chutnější.

Složitost: snadno Kalorie: 114,32 kcal/porce porce: 6 Vaření: 20 min Přidat. čas: 1 hodina Použitý: 6,53 g/1,84 g/16,16VečeřePolévkaVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍřepa 500 gokurky 300 gpetržel 2 větvekopr 2 větvezelené cibule 2 větvečesnek 1 hřebíčekkefír 1% tuku 1 lperlivá stolní minerální voda 500 mlmletý černý pepř sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Řepu důkladně omyjte kartáčem a osušte. Aby se šťáva ze zeleniny co nejvíce zachovala, neměli byste odřezávat ocasy, vrcholy ani ji neloupat. Kořenovou zeleninu zabalte jednotlivě do fólie. Pečeme 1 hodinu při 200°C.

PP červená řepa
PP polévka z červené řepy ()

Krok 2

Řepu necháme vychladnout. Poté alobal rozbalte, zeleninu vyjměte, oloupejte a na středním nebo hrubém struhadle nastrouhejte do velké mísy. Nechte do použití.

PP červená řepa
PP polévka z červené řepy ()

Krok 3

Okurkám odřízněte konce. Ovoce nakrájíme na malé kostičky. Pokud jsou semena velká, odstraňte střed z okurek. Pokud máte rádi jemnější polévky, nastrouhejte okurky na stejném struhadle jako řepu.

PP červená řepa
PP polévka z červené řepy ()

Krok 4

Oddělte tuhé stonky od petrželky a kopru, nebudou potřeba. Zeleninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Pro zvýraznění chuti zelí je posypte solí a trochu rozmačkejte. Přidejte spolu s okurkami do mísy s řepou.

PP červená řepa
PP polévka z červené řepy ()

Krok 5

Česnek oloupeme a protlačíme lisem. Přidejte do mísy s řepou, bylinkami a okurkami. Obsah misky naplňte kefírem a perlivou minerální vodou. Sůl a pepř podle chuti. Rozruch.

PP červená řepa
PP polévka z červené řepy ()

Krok 6

Nalijte polévku z červené řepy do servírovacích misek. Pro větší osvěžující účinek lze do polévky přidat drcený potravinářský led. Polévku z červené řepy ihned podávejte na stůl.

PP červená řepa
PP polévka z červené řepy ()

MIMOCHODEM

Pokud se vám absolutně nelíbí představa přidávat do červené řepy čerstvý česnek, upečte hlavu v alobalu současně s červenou řepou. Pečený česnek dodá polévce zajímavé aroma, aniž by vám zničil dech.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Kefír v polévce z červené řepy je někdy nahrazen pitím přírodního jogurtu nebo ayranu. Bez mléčných výrobků se obejdete úplně! Pokud jste například řepu raději vařili, než pekli, použijte vývar jako tekutý základ polévky. Měla by být předem napnutá a ochlazená.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika