Zimní kouzlo hroznového džemu

K receptu

V Ázerbájdžánu takhle dělají hroznový džem na zimu. Princip přípravy se nijak zvlášť neliší od našeho receptu, až na to, že se na závěr přidává ocet a jako dochucovadlo se používá vanilin. Tento džem se vyrábí převážně z lehkých odrůd hroznů. Získává krásnou jantarovou barvu. Skvěle stojí celou zimu a potěší všechny, kteří ve volném čase rádi pijí sladký čaj.

Složitost: snadno Kalorie: 389,21 kcal/porce porce: 12 Vaření: 20 min Přidat. čas: 8 hodin Použitý: 0,58 g/0,17 g/97,42VařeníPrázdnýINGREDIENCE NA 12 PORCÍ1 kg světlých hroznů bez pecek 1 kg cukru 0,5 g vanilinu 1/2 lžičky 5% octa (vína) Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

K přípravě hroznového džemu na zimu připravte plody: z větví odstraňte zralé bobule (stejně velké nebo středně velké) a opláchněte pod tekoucí vodou.

Krok 2

Vložte bobule do hrnce a zalijte horkou vodou po dobu 1 minuty. Vodu slijte, ale nevylévejte – je potřeba pro vaření sirupu. Odměřte 200 ml.

Krok 3

Do kastrůlku nebo speciální misky na přípravu džemu nalijte vodu a přidejte cukr. Dejte na oheň, přiveďte k varu a vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí.

Krok 4

Sirup stáhněte z ohně a přidejte do něj hrozny. Nechte působit alespoň 8 hodin.

Krok 5

Poté umístěte nádobu na oheň, přiveďte k varu a vařte 15 minut.

Krok 6

Opakujte ještě třikrát s odstupem 9–10 hodin.

Krok 7

Naposledy během vaření přidejte ocet a vanilku. Džem nalijte do sterilizovaných sklenic, uzavřete víčky a umístěte na suché, chladné a tmavé místo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika