Site icon Wellness Way Česká republika

Zimní zásoby: Okurky na nakládání v obří 3litrové sklenici

K receptu

Tento recept na nakládané okurky na zimu je pro ty, kteří nemají dům na vesnici, vanu ve sklepě a vlastní zahradu a nemohou sehnat třešňové a rybízové ​​listy. No, v tom případě nenakládejte okurky? Samozřejmě, marinovat! Stačí je dochutit trochu jinak – cibulí a koprem s petrželkou. A vařit ne v sudu, ale v třílitrových sklenicích. Někteří mohou být překvapeni takovým objemem přípravy, ale nezapomeňte, že existují jídla, která vyžadují spoustu okurek najednou, například slavnostní solyanka, rassolnik a dokonce i salát Olivier. V takových chvílích je vhodné vzít z police velkou sklenici okurek – bude jí dost na salát a zbyde na sendviče.

Složitost: snadno Kalorie: 56,41 kcal/porce porce: 1 Vaření: 40 min Přidat. čas: 30 min Použitý: 1,57 g/0,27 g/12,28KonzervováníMořeníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCI1,5-1,7 kg okurek 1 střední cibule 3 stroužky česneku 3-4 snítky kopru a petrželky 4-5 zrnek černého pepře 4-5 poupat hřebíčku 1 bobkový listNa marinádu:1,5 litru vody 6 polévkových lžic. l. 6% ocet 6 polévkových lžic. l. cukr 3 lžíce. l. sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si na zimu sterilizovanou 3litrovou sklenici na nakládané okurky. Česnek a cibuli oloupeme a dáme na dno nádoby. Přidejte snítky bylinek a koření.


Nakládané okurky na zimu v 3litrové nádobě ()

Krok 2

Okurky vyberte přibližně stejně velké, dobře opláchněte ve studené vodě, konce z obou stran odřízněte. Připravené okurky vložte těsně do sklenice.


Nakládané okurky na zimu v 3litrové nádobě ()

Krok 3

Připravte si marinádu. Do hrnce nalijte vodu a ocet, přidejte sůl a cukr a přiveďte k varu. Vroucí marinádu opatrně nalijte do sklenice s okurkami. Sklenici zakryjte sterilizovaným kovovým víčkem.


Nakládané okurky na zimu v 3litrové nádobě ()

Krok 4

Umístěte sklenici okurek do pánve naplněné horkou vodou (voda by měla sahat po „ramena“ sklenice) a sterilujte, dokud okurky nezmění barvu, 15-20 minut.


Nakládané okurky na zimu v 3litrové nádobě ()

Krok 5

Sklenici opatrně vyjměte z pánve (vhodné je k tomu použít speciální kleště na zavařovací sklenice) a ihned srolujte víko. Otočte dnem vzhůru a nechte v této poloze, dokud úplně nevychladne.


Nakládané okurky na zimu v 3litrové nádobě ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

K nakládaným okurkám můžete přidat další zeleninu na zimu do 3litrové sklenice. Například rajčata, papriky, cukety a dokonce i tykev. Obecně můžete připravit směs všech těchto druhů zeleniny. Bude to velmi chutné!

MIMOCHODEM

Nakládané okurky se od nakládaných okurek liší tím, že do tekutiny, kterou se zalévají, se přidává ocet. Pokud je tam pouze sůl, cukr a koření, tekutina se nazývá solný roztok a okurky se nazývají okurky. Jakmile se však do nálevu přidá ocet, stane se z něj marináda a zelenina se podle toho naloží.

Exit mobile version