Česnekové delikatesy ve formě nakládaných stroužků

K receptu

Nakládané stroužky česneku jsou skvělým jednoduchým předkrmem na sváteční stůl. Díky marinádě se stane chuťově jemnější, přičemž si zachová všechny své přednosti. Přípravek lze přidat do salátů a hlavních jídel, například s masem nebo zeleninou. Mnohem chutnější je ale jíst jen tak, s kouskem černého chleba, vařeným vepřovým masem nebo sleďem. Na předkrm budete potřebovat malý česnek. Bude třeba rozdělit na hřebíček a oloupat. Pro sklizeň je lepší použít mladou zeleninu. Pak čištění nebude obtížné. Pro lepší uchování sklenic s česnekem na zimu bude potřeba je sterilizovat v hrnci s vodou asi 10 minut a poté utěsnit víčky. Podle našich tipů nebude příprava takové svačiny obtížná.

Složitost: snadno Kalorie: 88,35 kcal/porce porce: 2 Vaření: 40 min Použitý: 3,39 g/0,34 g/18,52PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 2 PORCEstroužky česneku – 500 ks nové koření – 6 bobkových listů – 2 ks černý pepř – 6 ks.Na marinádupitná voda – 0,5 l hrubá sůl – 20 g stolní ocet 9% – 100 ml cukr – 25 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na výrobu nakládaných stroužků česneku. Hlavičky česneku rozdělte na stroužky a oloupejte je jakýmkoliv vhodným způsobem.

Krok 2

Připravte si sklenice. Je vhodnější používat malé nádoby, například půllitrové. Umyjte je sodou a osušte. Umístěte na mřížku do trouby. Zvyšte teplotu na 120 °C a nechte je tam alespoň 15 minut.

Krok 3

Do každé sterilizované sklenice vložte bobkový list, 3 černé hrášky a nové koření. Pokud chcete, můžete přidat snítky bylinek, jako je tymián nebo rozmarýn.

Krok 4

Připravte si marinádu. Nalijte vodu do pánve a přiveďte ji k varu. Přidejte sůl, cukr, ocet a promíchejte. Přidejte česnek a pokračujte v vaření asi 2 minuty. Už ne! Česnek s marinádou rozdělte do připravených sklenic.

Krok 5

Dno velkého kastrolu vyložte kuchyňskou utěrkou a vložte do něj sklenice s česnekem a marinádou. Zakryjte je pokličkou, ale nesrolujte je. Naplňte sklenice vodou, dokud nedosáhne po ramena. Vařte asi 10 minut.

Krok 6

Přesně po 10 minutách vyjměte sklenice pomocí kleští a uzavřete víčka. Otočte je, zabalte a nechte přes noc úplně vychladnout. Poté skladujte na chladném a tmavém místě.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Přidejte pár lžic soli do pánve s vodou, ve které budete sterilizovat sklenice s nakládanými stroužky česneku. Díky tomu se nebudete bát, že sklenice s přípravkem prasknou.

MIMOCHODEM

Pro přípravu nakládaného česneku bude potřeba stroužky oloupat. Nejjednodušší způsob, jak to udělat, je umístit je do hluboké misky, zalít studenou vodou a nechat 20–30 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: