Site icon Wellness Way Česká republika

Dvojitá lahůdka: Jahodový a růžový džem

K receptu

Jahodový a růžový džem… Už z názvu je zřejmé, že mluvíme o dezertu pro pohádkové princezny, královny a další krásné dámy, které tuto pochoutku z křišťálových rozet jedí stříbrnými lžičkami. Tedy alespoň nám to tak připadá! Ale ve skutečnosti má džem z růží a jahod vynikající, naprosto božskou chuť a nenapodobitelnou vůni. Mimochodem, nemusíte trhat okvětní lístky: doporučujeme použít sušená poupata, která lze zakoupit ve velkých čajovnách. Zbývá už jen připravit jahody a udělat z nich džem podle našeho receptu, který se nepochybně stane rodinným oblíbencem.

Složitost: snadno porce: 3 Vaření: 30 minVařeníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 3 PORCEstředně velké jahody – 1,5 kg cukru – 1,5 kg pitné vody – 150 ml sušených poupat růží – 50 g jedlé růžové vody – 2 polévkové lžíce. l. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si jahody. Roztřiďte bobule, odstraňte všechny pomačkané nebo poškozené, zbývající opatrně opláchněte studenou tekoucí vodou a osušte je, rozložte je na papírový ručník. Odstraňte stonky a sepals.

Krok 2

Vložte jahody do smaltované misky nebo široké pánve. Přidejte cukr a zalijte pitnou vodou. Umístěte na střední teplotu, přiveďte k varu, sejměte pěnu a vařte 5 minut.

Krok 3

Přidejte poupata růže. Přiveďte k varu na vysoké teplotě a okamžitě snižte teplotu. Vařte 10 minut, pravidelně sbírejte pěnu. Zalijte růžovou vodou a vařte dalších 5-7 minut. Horký džem nalijte do suchých sterilizovaných sklenic a srolujte víčky.

UŽITEČNÉ RADY

Kde najdu růžovou vodu na jahodový a růžový džem? Ve velkých supermarketech nebo internetových obchodech. Jen nezapomeňte, že mluvíme o jedlé růžové vodě, což je čistý destilát z okvětních lístků (bez alkoholu ve složení).

MIMOCHODEM

Do jahodového a růžového džemu můžete přidat jednu „hvězdu“ badyánu nebo pár „krabiček“ přírodního kardamomu: díky tomu se chuť pochoutky obohatí o zajímavé kořenité tóny.

Exit mobile version