Exotický meruňkový džem se špetkou vlašských ořechů

K receptu

Meruňkový džem s vlašskými ořechy – královská kombinace chutí! Pro přípravu dezertu zvolte pevné a zralé ovoce. Množství cukru by se nemělo snižovat. Tento recept ho obsahuje právě tolik, abyste si ho uchovali na zimu. Pokud jsou plody hodně sladké, doporučujeme přidat do džemu kyselinu citronovou. Bude působit nejen jako konzervant, ale dodá i mírnou kyselost. Aby byly ořechy chutnější, usušte je na pánvi bez oleje. Džem se dá dělat nejen z vlašských ořechů, ale také z lískových, mandlí nebo kešu. Další možností je oloupat meruňková jádra a přidat jádra do džemu. Je to také chutné a také velmi zdravé.

Složitost: snadno Kalorie: 506,00 kcal/porce porce: 800 Vaření: 50 min Přidat. čas: 1 hodina Použitý: 4,70 g/16,40 g/85,53PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 800 PORCÍmeruňky – 800 g cukru – 600 g vlašských ořechů – 200 kyseliny glymonové – 3 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na meruňkový džem s vlašskými ořechy. Ovoce opláchněte pod tekoucí vodou, přirozeně osušte a rozložte na kuchyňskou utěrku. Odstraňte semínka.

Krok 2

Každou polovinu meruněk nakrájejte na 2-3 další kousky a vložte do hrnce. Přidejte cukr a protřepávejte, dokud se rovnoměrně nerozloží. Nechte 1 hodinu, aby meruňky pustily šťávu.

Krok 3

Vlašské ořechy nasekáme nahrubo. Rozpálíme pánev bez oleje, přidáme ořechy a za míchání je sušíme do zlatova. Budete potřebovat asi 3-4 minuty.

Krok 4

Umístěte pánev s meruňkami na sporák a zahřívejte na středním ohni až do varu. Pokračujte ve vaření na mírném ohni, míchejte a vařte asi 30 minut. Kyselinu citronovou rozpusťte ve lžíci vody a přidejte k meruňkám.

Krok 5

K meruňkám přidáme nasekané vlašské ořechy a opět přivedeme k varu. Vařte na mírném ohni za míchání dlouhou dřevěnou lžící dalších 5–10 minut. Džem je hotový.

Krok 6

Připravte si sterilizované sklenice a víčka. Do nich rozdělte džem a uzavřete víčky. Otočte a nechte úplně vychladnout. Poté uložte obrobky na chladném a tmavém místě.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Kyselinu citronovou v receptu lze nahradit citronovou šťávou. Budete potřebovat doslova 1 polévkovou lžíci. lžíce na uchování meruňkového džemu s vlašskými ořechy na dlouhou zimu.

MIMOCHODEM

Meruňkový džem můžeme dodatečně dochutit mandlovým likérem. Budete ho potřebovat trochu, doslova 50 ml. Ale dá nesrovnatelnou chuť a vůni.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika