Exotický pečený krůtí pochoutka s rajčaty z trouby

K receptu

Vaření krůty s rajčaty v troubě je vhodnou alternativou ke smažení. Tato metoda nejen odlehčí pokrm, zachová vitamíny, ale také výrazně zjednoduší život kuchaře. Nemusíte dlouho stát u sporáku: stačí připravit všechny ingredience, dát je na plech a počkat, až se upeče. V receptu můžete použít různé části korpusu: malý nebo velký filet z prsou, filet ze stehna. A bylinky, ze kterých budeme omáčku dělat, dodají ptáčkovi jedinečnou chuť. Krůta s rajčaty se skvěle hodí jak na sváteční stůl, tak na všední dny. Perfektním párem pro toto jídlo je nadýchaný lavash.

Složitost: snadno Kalorie: 353,68 kcal/porce porce: 3 Vaření: 1 hodina Použitý: 40,87 g/21,17 g/5,53TroubaPečeníVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 3 PORCEfilet z krůtího stehna – 600 g rajčat – 3 ks sýr – 90 g sůl – 3 pepř – 3 gNa pesto omáčku:bazalka – 1 svazek česneku – 2 stroužky tvrdého sýra – 50 olivového oleje – 40 ml plodiny – 3 snítky soli – 3 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na krůtu a rajče v troubě nejprve připravte zelenou omáčku. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Vše důkladně opláchněte pod tekoucí vodou. Odstraňte tuhé stonky z kopru.

Krok 2

Krůtí řízek opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Rajčata nakrájejte na porce o tloušťce maximálně 1,5 cm a nakrájejte na tenká kolečka. Sýr – plátky.

Krok 3

Troubu předehřejte na 220°C. Plech vyložte alobalem. Na to rozložte krůtí plátky, pak omáčku s pestem a navrch dejte plátek rajčete a plátek sýra.

Krok 4

Zeleninu a maso přikryjeme druhým plátem alobalu a vložíme do předehřáté trouby. Pečte asi 20 minut. Poté snižte teplotu na 160 °C a vařte dalších 15–20 minut. Vyjměte z trouby.

Krok 5

Krůtí plátky s rajčaty můžeme podávat jako samostatné jídlo, nebo nabídnout lehký zeleninový salát či přílohu. K drůbeži se hodí rýže nebo bulgur.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pro krůtu s rajčaty v troubě je lepší použít zralá a masitá rajčata. Při pečení by se měly doslova rozpustit. V případě potřeby je můžete oloupat tímto způsobem: udělejte řez ve tvaru kříže a zalijte vroucí vodou.

MIMOCHODEM

Aby bylo maso měkčí a křehčí, lze kousky přikrýt potravinářskou fólií a poté lehce porazit kladivem. Poté dochutíme solí a pepřem a necháme 3-6 hodin marinovat.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: