K receptu
Lahodný salát z tuňáka a křupavá zelenina jsou skvělou kombinací, zvláště v kombinaci s bohatou krémovou omáčkou z dijonské hořčice. Stačí 20 minut času přípravy a můžete si pochutnat na jednoduchém, ale zároveň lahodném pokrmu. Tento salát není v žádném případě horší než ty sváteční. A pozor, není v něm ani unce majonézy. Co osloví zejména ty, kteří dodržují správnou výživu. Při podávání můžeme salát z tuňáka lehce posypat zelenou cibulkou nebo jemně nasekanou petrželkou.
Složitost: snadno Kalorie: 118,14 kcal/porce porce: 3 Vaření: 20 min Použitý: 14,53 g/4,42 g/5,35VečeřeVečeřeSalátVegetariánstvíPárty, bufetINGREDIENCE NA 3 PORCEtuňák ve vlastní šťávě – 1 plechovka (170–185 g) okurka – 2 ks. (150 g) mrkev – 1 ks. (100 g) celer – 4–6 stonků (100 g) měkký tvaroh nebo smetanový sýr – 2 polévkové lžíce. l. (30 g) hořčice – 0,5 lžičky. (3 g) bílý vinný ocet – 1 lžička. (5 g) sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Otevřete plechovku tuňáka a nalijte šťávu do misky. Přidejte 0,5 lžičky. hořčice, 1 lžička. bílý vinný ocet a smetanový sýr, mícháme do hladka, opepříme.
Krok 2
Okurky a řapíkatý celer nakrájíme na malé kostičky a mírně osolíme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na stejné kostky.
Krok 3
Tuňáka nalámeme na kousky, smícháme se zeleninou a dresinkem. Ihned podávejte.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Pokud chcete, můžete do salátu z konzervy s tuňákem přidat ještě trochu křupavosti ve formě daikonu (sladká ředkev) a/nebo ředkviček. A pro větší nutriční hodnotu – vařené vajíčko.
UŽITEČNÉ RADY
Aby byl tento lahodný salát s konzervovaným tuňákem a křupavou zeleninou slavnostnější, přidejte extra posyp rozdrobenou nivou.
MIMOCHODEM
Na 100 g: bílkoviny 6,38 g (7,9 % denní hodnoty) • tuky 2,13 g (2,37 %) • sacharidy 4,63 g (2,76 %) • kcal 61,19 (3,40 %) • sodík 324,24 mg (22,36 %) • cukry celkem 2,25 g ( 4,50 %) • EFA 1,05 g (5,25 %) • vláknina 1,35 g (4,50 %)