K receptu
Letní rajčatový koláč by se měl připravovat nejdříve v červenci, od té doby máme rajčata opravdu chutná.
Složitost: snadno Kalorie: 351,54 kcal/porce porce: 8 Vaření: 30 min Použitý: 8,16 g/20,55 g/33,20TroubaPečeníVečeřeVečeřePekárnaVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 8 PORCÍvelká rajčata – 6 ks snítky bazalky – 2 ks hotové listové těsto – 500 g plnotučné zakysané smetany – 200 g cherry rajčat (mohou být žlutá) – 225 g drceného česneku – 2 stroužky svazek zelené cibule – 1 ks. . vejce – 2 ks sůl – podle chuti Tabulka váhy a míry RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Bazalku omyjeme a česnek oloupeme. Bazalku naberte na lístky a nasekejte je nadrobno, česnek nasekejte nožem. Bazalku a česnek dejte do hmoždíře a tloučkem je rozdrťte do hladka. Zakysanou smetanu rozšleháme s vejci, přidáme bazalku a česnekovou pastu. Dochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte.
Krok 2
Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 4 mm.
Krok 3
Těsto rozválejte na velký obdélník. Vložíme do vymaštěného obdélníkového pekáčku o rozměrech cca 25×35 cm tak, aby bylo dno i boky zakryté. Přebytečné těsto odřízněte. Na povrchu těsta dělejte časté vpichy vidličkou.
Krok 4
Do formy nalijte směs vajec a zakysané smetany.
Krok 5
Navrch položte nakrájená rajčata v náhodném pořadí, dochuťte solí a pepřem. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C na 20 minut.
Krok 6
Zelenou cibuli omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky. Horký koláč posypeme cibulí a necháme vychladnout.