Site icon Wellness Way Česká republika

Okouzlující chuť vynikající okroshky na ayranu

K receptu

Okroshka on ayran je neobvyklé „čtení“ naší nejoblíbenější studené polévky. Tento recept spojuje ruské tradice a moderní přístup k vaření, kdy lze všechny suroviny nahradit. Lahodná okroshka se nemusí připravovat s kefírem. A nemusíte k tomu přidávat ani klobásu: místo toho jsme zvolili krabí maso. Ve výsledku dopadla bílá okroshka na ayranu ve všech ohledech výborně. Faktem je, že turkický ayran není chuťově horší než náš obvyklý fermentovaný mléčný výrobek. A vzhledem k tomu, že samotný nápoj je dosti mineralizovaný, můžete „ušetřit“ na perlivé vodě.

Složitost: snadno Kalorie: 157,05 kcal/porce porce: 8 Vaření: 1 hodina Přidat. čas: 2 hodiny Použitý: 10,09 g/6,86 g/13,20PolévkaINGREDIENCE NA 8 PORCÍAyran 1 lKrabí tyčinky nebo krabí maso 200 gVejce 6 ks.okurky 5 ks.Ředkev 11 ks.Brambor 2 ks.Zelená cibule 70 gSůl ochutnatMletý černý pepř ochutnat Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme pod tekoucí studenou vodou a oloupeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, zalijeme 2 hrnky vroucí vody, přivedeme k varu a vaříme téměř do hotového, 5–7 minut. Odstraňte z tepla a ochlaďte brambory ve vývaru po dobu 30 minut.


Bílá okroshka s krabím masem

Krok 2

Zelenou cibulku nakrájíme nadrobno. Bílou část nalijte do pánve, přidejte sůl a vařené žloutky. Rozetřete paličkou na homogenní pastu, zředěte vychladlým vývarem s bramborami.

Krok 3

Pokud jsou krabí tyčinky zmrzlé, vyjměte je předem z mrazničky a rozmrazte. Maso nakrájíme na tenké nudličky.


Bílá okroshka s krabím masem

Krok 4

Pokud chcete, okurky oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky. Rozdrťte bílky.


Bílá okroshka s krabím masem

Krok 5

Do pánve přidejte zeleninu, krabí maso a zelenou cibulku, nalijte ayran. Promícháme, opepříme, přikryjeme pokličkou a dáme do lednice alespoň na 2-3 hodiny do chladu, ozdobené plátky okurky.


Bílá okroshka s krabím masem

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 6,20 g (9,84 % denní hodnoty) • tuky 3,02 g (4,31 %) • sacharidy 4,73 g (1,55 %) • kcal 72,28 (3,44 %) • sodík 172,73 mg (24,68 %) • cukry celkem 2,31 g 7,70 %) • EFA 1,32 g (5,74 %) • vláknina 0,47 g (2,35 %)

UŽITEČNÉ RADY

Lahodná bílá okroshka může být vyrobena nejen s ayranem. Zkuste místo toho přidat opálení, matsun nebo syrovátku. Vhodný je také přírodní jogurt, fermentované pečené mléko a jogurt, který je kyselejší než jiné nápoje ze stejné řady. Pokud se rozhodnete pro svůj vlastní kulinářský experiment, je důležité si uvědomit, že hlavním účelem fermentovaného mléka v okroshce je dodat mu lehkou osvěžující kyselost a jemnou smetanovou chuť.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pokud si vyberete konzervované krabí maso pro bílou okroshku na ayranu, upřednostněte kraby ve vlastní šťávě bez přísad. A chlazené krabí maso je nejlepší. Nevyžaduje dodatečné tepelné zpracování a je ihned připraven k použití.

Exit mobile version