Site icon Wellness Way Česká republika

Okouzlující kuřecí řízky doprovázené svěžími okurkami

K receptu

V Suzdal chystat se na oslavu Okurkový den. Hlavní oslavy se konají každoročně třetí červencovou sobotu. Svátek věnovaný zelené zelenině vymysleli zaměstnanci před 16 lety Muzeum-rezervace Vladimir-Suzdal. Během dovolené místní hospodyňky vystavují na ulicích stovky pokrmů z okurek – polévky, rohlíky, džemy. Vše si můžete vyzkoušet a koupit. V Zasolochnaji zaměstnanci muzea učí ty, kteří chtějí nakládat okurky. Pro děti se konají loutková představení a mistrovské kurzy výroby starověkého amuletu používaného k nakládání okurek – panenky brutnáku Akila. Milovníci selfie se budou moci vyfotit ve vtipných okurkových kostýmech. Pro ty, kteří nestihnou okurkový karneval, je náš dárek podpisový recept od místopředsedy Asociace malých měst Ruska Igora Kekhtera!

Složitost: průměrný Kalorie: 906,47 kcal/porce porce: 2 Vaření: 1 hodina Přidat. čas: 15 min Použitý: 104,44 g/44,17 g/15,51VečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 2 PORCE1-2 plátky pšeničného chleba 2 nakládané okurky s lákem 2 kuřecí stehýnka 2 kuřecí prsa malá hrstka petrželky 1 vejce rostlinný olej na smažení řízků sůlNa omáčku:100 ml kuřecího vývaru šťáva z půlky citronu 50 g Madeiry nebo jiného sladkého vína 30 g másla 1 polévková lžíce. l. kapary špetka muškátového oříšku Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chléb namočte na 10-15 minut do slaného nálevu. Sevření. Kuřecí řízek zbavte kostí a nakrájejte nadrobno, stejně jako nakrájené řízky. Okurky a petržel rozdrťte v mixéru na kaši. Smíchejte s vejcem. Z mletého masa připravte malé podlouhlé řízky. Smažte, dokud nebude hotové s rostlinným olejem.

Krok 2

Do pánve, kde se smažily řízky, nalijte kuřecí vývar. Přidejte citronovou šťávu, madeiru, máslo a nakrájené kapary. Dochutíme solí a muškátovým oříškem. Přiveďte k varu a vypněte oheň.

Krok 3

Řízky přelijeme omáčkou a podáváme.

MIMOCHODEM

Recept poskytnut Místopředseda Asociace malých turistických měst Ruska Igor Kekhter.

Igor Erikovich je velkým fanouškem okurek: čerstvých, lehce slaných, slaných. Jí je jen tak a používá je k přípravě různých pokrmů. Řízky s okurkami jsou jeho typickým receptem.

foto AgroEcoTourism Ruska, fotograf Vasilij Minakov

Exit mobile version